‘Vebo de kopzorg, u meer mogelijkheden’

Vebo bleef groeien en in juni 1980 kwam er een grote productiehal bij van 50 x 100 meter, die in 1981 alweer met 23 meter verlengd werd.
In januari 1981 werd een nieuwe folder uitgegeven met als thema ‘Vebo de kopzorg, u meer mogelijkheden’. Dit thema doelde erop dat Vebo meerdere producten in haar pakket had opgenomen. Dit reclameconcept boorde nieuwe vragen en opdrachten aan.

Nieuwe afdelingen werden in het leven geroepen, zoals de afdeling ‘specials groot’ en de afdeling ‘balkons en trappen’. Ook traden in dat jaar 18 extra personeelsleden in dienst, wat het totale personeelsbestand op 130 personen bracht. Er werd flink geïnvesteerd in nieuwe machines. De betonmolen werd vervangen door een computergestuurde molen met een veel grotere capaciteit.

In 1985 werd de eerste grote portaalkraan aangeschaft, die 16 ton tegelijk kon tillen. Een deel van de almaar uitdijende werkhoeveelheid werd overgeheveld naar andere prefab betonbedrijven, zoals Boumeester in Barneveld. In 1986 werd dit bedrijf een dochteronderneming.

In 1988 was het personeelsbestand gegroeid tot 165 mensen. In dat jaar werd ook het zogenaamde Stolpcomplex aangekocht aan de westkant van het bedrijfsterrein. Een jaar later werden de twee grote portaalkranen in gebruik genomen, die lasten tot tien ton kunnen dragen.
In 1990 werd voor het eerst in de geschiedenis van Vebo een Ondernemingsraad opgericht. Ook werd de mallenmakerij overgeplaatst naar het Stolpcomplex en werd weer een nieuwe productiehal in gebruik genomen.
In februari 1992 werd een aangekocht pand omgebouwd tot een volwaardig en representatief kantoor voor het nog steeds groeiende personeelsbestand.

Vebo-Beton-en-Staal-geschiedenis-meer-mogelijkheden