Gevelelementen met bijzondere patronen en structuren

 

Voor het project De Groene Steegjes in Utrecht heeft Vebo, samen met Hartog CNC Creations, innovatieve gevelelementen vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën. 

Groene steegjes 2d

CNC-freesmachine

Om deze grensverleggende prefabbeton gevelelementen te produceren, ging Vebo een samenwerking aan met Hartog CNC Creations, een gespecialiseerd bedrijf in CNC freestechnologie. In de eerste fase van het proces werd het gewenste ontwerp nauwkeurig gefreesd uit hout, met behulp van geavanceerde CNC-freesmachines.

Mal van rubber

Vervolgens diende het gefreesde houten product als basis voor het vervaardigen van de mal, die werd gemaakt van flexibel rubber. 

Er is voor een rubber mal gekozen omdat het eindproduct breukgevoelig is. Een rubber mal zorgt ervoor dat de elementen kwalitatief beter uit de mal komen. Door te kiezen voor een hout/rubber combinatie van de mal kan het gewenste kwaliteitsniveau worden bereikt.

rubber-mal

Vebo heeft met deze innovatieve aanpak de flexibiliteit om architectonische uitdagende ontwerpen te maken in beton, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor architecten en bouwprofessionals om esthetisch opvallende gebouwen te realiseren met duurzaam en hoogwaardig prefabbeton.

Prefab elementen in talloze vormen en varianten

Voor het project 'De Groene Steegjes' in Utrecht Leidsche Rijn leverde Vebo Beton ook heel veel prefab elementen in talloze vormen en varianten.

Het gaat om elementen als plinten, spekbanden, raamdorpels, kozijnomlijstingen en afdekbanden.

Groene Steegjes 15d-1

Productiefoto's