vebo
25-apr-2024 17:21:19

Waarom koos Gerrit Beekhuis voor Vebo: zijn reis van productie naar verkoop naar calculatie

In 2006 begon Gerrit Beekhuis als productiemedewerker bij Vebo, zij het niet met de intentie om een loopbaan in de betonindustrie na te streven. "Ik had mijn studie aan de PABO afgebroken en zocht werk. Aangezien ik in het dorp woon (Spakenburg, red.), leek Vebo een geschikte plek om aan de slag te gaan. Eerlijk gezegd had ik destijds niet verwacht hier nog steeds te werken."

Gerrit-Beekhuis-Vebo-2-1

Na anderhalf jaar wees Gerrits leidinggevende hem op een mogelijkheid: "Ze zoeken iemand voor de verkoop binnendienst; zou dat niet iets voor jou zijn?" Gerrit solliciteerde en werd aangenomen. Hij ging aan de slag met het benaderen van klanten en het opstellen van offertes. "Dat lag me wel. Ik heb dit werk tot 2012 gedaan en ben toen even weg geweest. In 2014 solliciteerde ik opnieuw bij Vebo, maar deze keer voor de afdeling waar ik nu nog steeds werk: calculatie." Gerrit legt uit dat het werk van een calculator technisch van aard is, met een vleugje commercie. "Je bent onder andere bezig met het berekenen van de kosten voor het complete prefab betonproduct, van wapening en mallen tot aan de werkvoorbereiding/constructie en productie-uren. Ook werk je plattegronden uit. Zowel mijn ervaring in de productie als in de verkoop binnendienst komt me hierbij goed van pas. Ik ben dankbaar dat ik tijdens mijn eerdere banen bij Vebo de kans heb gekregen om cursussen te volgen, zoals tekeninglezen en bouwkunde & constructietechniek."

Het is duidelijk dat Gerrit het naar zijn zin heeft bij Vebo. "Anders was ik niet teruggekomen. Ik vind Vebo een geweldig, informeel bedrijf. Het voelt echt als familie, ook al zijn we onderdeel van het grote BTE. BTE is wat zakelijker, maar dat hoort nu eenmaal bij zo'n groot bedrijf. Natuurlijk heeft dat invloed op de kleinere bedrijven die erbij horen, maar dat is normaal. Het hebben van een sterke moedermaatschappij heeft absoluut voordelen: er is meer stabiliteit vanwege de omvang, je kunt cursussen en opleidingen volgen, kennis wordt gedeeld en er wordt samengewerkt aan projecten."

Gerrit zou het toejuichen als er meer gezamenlijke BTE-activiteiten zouden zijn. "Bijvoorbeeld tijdens de BTE-familiedagen kon je een kijkje nemen bij andere BTE-bedrijven; dat vond ik fantastisch. Dan zie je echt dat we samen sterker staan en dat het met BTE goed gaat. Ik kan het niet anders zeggen: als je bij een leuk bedrijf wilt werken, moet je bij ons zijn!"

‹ Vorige blog Volgende blog ›