Interne kwaliteit,
maatschappelijke betrokkenheid

Op 1 januari 1993 werd Vebo lid van de Belton, de landelijke vereniging van leveranciers van Bouw Elementen in Prefab Beton. 1994 stond in het teken van de kostenbeheersing en kostenbesparing. Met een gerichte actie werden tienduizenden guldens bespaard op het afval van alle afdelingen. In 1995 werd het opslagterrein opnieuw ingedeeld, zodat een snellere logistieke afwikkeling kon plaatsvinden.

In 1996 werd Vebo sponsor van de Botterwerf Spakenburg. Ook op andere gebieden van de plaatselijke cultuur speelt Vebo een actieve, stimulerende rol. Het jaar 1996 was ook het grote jaar voor de interne kwaliteit. In één keer werd het NEN-EN-ISO-9001 certificaat behaald. Dat betekent niet alleen dat alle bedrijfsprocessen zijn gericht op een zo goed mogelijk verloop met de minste faalkosten, maar ook dat het hele systeem gericht is op een zo goed mogelijk product.

En daarmee is Vebo Beton & Staal, zoals het bedrijf tegenwoordig voluit heet, een high tech onderneming geworden. Een onderneming die niet alleen een enorme variatie aan producten afzet tot in alle uithoeken van Nederland, maar die ook wekelijks tonnen producten op de Belgische en Noord-Franse markt verkoopt. Er wordt zelfs gewerkt aan het veroveren van de Duitse markt. Zelfs in Finland en op Curaçao liggen producten van Vebo Beton & Staal. Dat deze ontwikkeling erin zat, had in 1956 geen van de grondleggers kunnen vermoeden. Waar de overname van een klein, Spakenburgs aanrechtfabriekje al niet toe kan leiden.

Vebo-Beton-en-Staal-geschiedenis-maatschappelijke-betrokkenheid