Borstweringssteunen? Advies is Vebo service!

Vebo denkt graag mee in oplossingen. Zo ook over de mogelijkheden van metselwerk balustrades langs een balkon, galerijen, dakranden of andere borstweringen uitgevoerd in metselwerk.

In een aantal gevallen zijn de metselwerkconstructies sterk genoeg om de optredende belastingen zelf op te vangen. Echter in veel gevallen zijn borstweringssteunen noodzakelijk. Afhankelijk van de hoogte, belasting en de uitvoering van het metselwerk adviseert Vebo de meest economische borstweringssteunen.

Wanneer er een hekwerk (al dan niet met een paneelvulling) op een borstwering wordt geplaatst, wordt de meest efficiënte oplossing door Vebo uitgewerkt, zodat de krachtsinleiding rechtstreeks via de borstweringssteun plaatsvindt.

Indien Vebo de betreffende afdekbanden op de gemetselde balustrade levert, worden deze afdekbanden uitgerust met voorzieningen ten behoeve van de verankering. Dit zorgt voor een constructieve sterke oplossing, een esthetisch fraaie afwerking, een waterdichte constructie welke ook nog eens eenvoudig uitvoerbaar is. Volledig ontworpen en uitgewerkt door Vebo.

Naast een constructieve oplossing denkt Vebo ook mee in de praktische uitvoering.
Zo zijn er bij onze borstweringssteunen (gepatenteerde) in hoogte verstelbare spouwankers leverbaar. Deze zijn bedoeld om het spouwblad aan één zijde te steunen.
Ook is er een (gepatenteerde) oplossing om de betonnen afdekbanden doormiddel van een verstelbare draadstang aan de steunen te koppelen.
In alle opzichten denkt Vebo mee bij het toepassen van de juiste oplossing bij uw project.

Borstweringssteun met kop- voetplaat

Borstweringssteun met kopplaat

Borstweringssteun met staande voetplaat

Borstweringssteun met voetplaat