Vebo vernieuwt antislipstructuur

Op alle beloopbare betonoppervlakken die Vebo levert, bieden wij u de keus uit twee structuurmatten, ‘wafel’ (in piramidevorm) en ‘wyber’.

Wat blijft, is de keuze uit de 2 structuren, waarbij de wyberstructuur in zijn huidige vorm gehandhaafd blijft.
Wat verandert, is de wafelstructuur. Deze is onlangs verbeterd, wat erop neerkomt dat de puntige vorm van de ‘piramides’ licht is afgevlakt en een meer afgeronde vorm heeft gekregen. De naam: piramide bol. Door de meer afgeronde vorm van piramide bol kan de betonspecie en het cementwater goed in de structuur dringen. Dit geeft een strakker aanzien dan de oude, puntige piramidestructuur, waar nog wel eens lastig te repareren onregelmatigheden als luchtbelletjes in konden worden aangetroffen.

Trappen

Wat onze trappen betreft, kunnen we melden dat beide typen structuren toepasbaar zijn op zowel standaardtrappen zonder bomen/schrobranden als op buitenstandaardtrappen. Bij toepassing van een structuurmat kunnen in sommige situaties onoverkomelijke beperkingen ontstaan. Hierbij moet men denken aan rechtheid en indeling onderling (o.a. kaderrand), repareren van beschadigingen, hijsvoorzieningen e.d. Wij adviseren u vooraf met Vebo te overleggen over de mogelijkheden.
De benamingen van de nieuwe en oude structuur zijn respectievelijk ‘Vebo standaard structuur type wyber’ en ‘Vebo standaard structuur type piramide’. Wat onze trappen betreft, kunnen we melden dat beide typen structuren toepasbaar zijn op zowel standaardtrappen zonder bomen/schrobranden als op buitenstandaardtrappen. Bij toepassing van een structuurmat kunnen in sommige situaties onoverkomelijke beperkingen ontstaan. Hierbij moet men denken aan rechtheid en indeling onderling (o.a. kaderrand), repareren van beschadigingen, hijsvoorzieningen e.d. Wij adviseren u vooraf met Vebo te overleggen over de mogelijkheden.