Vebo Staal in meerdere opzichten flexibel

Afgelopen zomer is in Tilburg gestart met de bouw van het project ‘40 appartementen Paletplein’. Verantwoordelijk voor de bouw van de negen bouwlagen tellende toren is Hendriks Bouw & Ontwikkeling uit Oss. Acht van deze woonlagen zijn bestemd voor sociale huurwoningen. Hiermee maakt het appartementencomplex deel uit van een convenant van de gemeente Tilburg en de woningbouwcoöperaties. Dit plan is erop gericht in de periode 2015-2020 achthonderd betaalbare woningen te realiseren.

Vebo Staal, vaste partner van Hendriks, werd al tijdens het geheel in 3D uitgevoerde voortraject betrokken bij dit plan. Tijdens deze voorfase werd uiteindelijk gekozen voor het casco laten opleveren van de ruwbouw. Die wijziging zorgde ervoor dat de tekeningen op basis van nieuwe technische specificaties moesten worden aangepast. Uiteraard geen probleem voor Vebo Staal!

Uiteindelijk leverde dit als resultaat op dat diverse lateien en ruim driehonderd(!) stuks geveldragers in verschillende uitvoeringen zullen worden geleverd. Wat de geveldragers betreft, is gekozen voor ons type Eco, de 3D-verstelbare versie van de geveldrager. Zo is Vebo Staal in meerdere opzichten flexibel: niet alleen tijdens het 3D-voortraject, maar ook in de 3D-verstelbare, flexibele Eco geveldragers. En dat levert flink voordeel op tijdens de montage.

Levering van de producten vindt per verdieping plaats. De laatste levering staat gepland voor zomer 2018.