Vebo bouwt mee aan AFAS Trainingscomplex

Wat ooit begon als een bescheiden dorpsderby, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk bekende titanenstrijd tussen de 2 grootste amateurclubs van Nederland: de rooien (VV IJsselmeervogels) en de blauwen(SV Spakenburg). Recentelijk is de derby weer gespeeld. In een spannende strijd werden uiteindelijk de punten gedeeld.

Niet alleen het dorp Bunschoten- Spakenburg maar ook Vebo wordt dan opgedeeld in twee kampen. Op maandagmorgen zijn het aantal deskundigen in de pauze niet te tellen. Gevolg: verhitte discussies die menig buitenstaander de wenkbrauwen doet fronsen, maar die uiteindelijk worden geclassificeerd als een goed gesprek waarin gezonde rivaliteit en tomeloos enthousiasme de boventoon voeren.

AFAS Trainingscomplex AZ

Wellicht is dit ook de reden waarom we gretig zijn op projecten zoals dat van het AFAS Trainingscomplex AZ in Wijdewormer. En al helemaal wanneer een goede relatie als HSB de uitvoerende partij wordt.

In mei 2014 heeft AZ gekozen voor Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer als locatie voor het nieuwe trainingscomplex. In de visie van AZ heeft de ontwikkeling van jeugdspelers en de doorstroming naar het eerste elftal een centrale plaats.

Op het AFAS Trainingscomplex worden zes van de in totaal negen voetbalvelden exclusief voor AZ gerealiseerd. Daarnaast wordt één kunstgrasveld gedeeld met amateurclub ZCFC. Van de zes eigen velden van AZ zijn er vier van natuurgras en twee van kunstgras.

De bijdrage van Vebo bestond uit tribune-elementen waaraan alle stoeltjes later dienen te worden gemonteerd, en wanden met een complexe maar prachtige verticale structuur. De tribune-elementen zijn door toepassing van stalen koppelingselementen aan de wanden verbonden. Voor deze koppelingselementen tekende Vebo Staal.

In september 2015 heeft de jeugdopleiding zijn intrede gedaan op het complex in aanbouw, en de verwachting is dat het eerste elftal er over niet al te lange tijd zijn trainingen start.

De afwerking van het complex is op dit moment in volle gang. Op de Facebook-site van het AFAS Trainingscomplex AZ is een en ander via filmpjes en foto’s te volgen.