Onze verwerkingsadviezen, úw belang

Vebo verwerkingsadviezen worden met een heel duidelijk doel geschreven: ze zijn van wezenlijk belang bij de verwerking van onze producten. In de praktijk blijkt echter dat door het niet altijd correct opvolgen van deze adviezen faalkosten en/of constructieve klachten kunnen ontstaan. Ter voorkoming hiervan zullen wij in de komende uitgaven van onze Vebo Visie E-zine diverse regelmatig terugkerende gevallen onder de loep nemen. Zo kunt u onnodige kosten voorkomen. Immers: onze verwerkingsadviezen, úw belang!

Oplegmateriaal

In deze uitgave aandacht voor het incorrect – of zelfs helemaal niet – toepassen van oplegmateriaal. Onze ervaring is dat oplegmateriaal met name wordt vergeten wanneer sprake is van neuslipverbindingen. Hierdoor ontstaan grote piekspanningen met beschadigingen als gevolg. Dit kan zelfs leiden tot gevaarlijke situaties, omdat neuslipverbindingen een dragende functie hebben.

Het toepassen van oplegmateriaal zorgt voor een betere drukverdeling. Hierdoor wordt het ontstaan van piekspanningen als gevolg van belastingen en/of temperatuurspanningen vermeden.

Onderschat de toepassing en de juiste verwerking van oplegmateriaal dus niet! Zorg voor gecertificeerd, kwalitatief goed oplegmateriaal. Het moet in goede staat verkeren en niet al enige tijd ergens in een hoek hebben gelegen of misschien zelfs al een keer nat zijn geweest.

Dit advies is van toepassing op Vebo balkon-, galerij- en bordesplaten, balken en lateien.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over onze verwerkingsadviezen, neem dan contact op: info@vebo.nl of 033 – 299 26 00.