Nieuwsarchief

Nieuw: Vebo-App verwerkingsadviezen

Vebo heeft een nieuwe app gelanceerd. De app is beschikbaar voor download in de App Store en Google Play en biedt gebruikers toegang tot alle verwerkingsadviezen voor de beton- en staalproducten van Vebo.

Innovatieve prefab betonelementen voor kant-en-klaar gevels

Ultraslanke prefab betonelementen zorgen voor authentieke uitstraling van kant-en-klaar gevels.

Nieuw KOMO-certificaat voor stalen lateien en geveldragers

Onze werkwijze voldoet wederom aan de geldende regels waardoor het nieuwe KOMO certificaat afgegeven is.

Blik vooruit bij 65-jarige Vebo

Dit jaar bestaat Vebo Beton & Staal 65 jaar!
We vonden dit een mooie gelegenheid om niet alleen met enige trots terug te blikken, maar vooral onze blik te richten op de toekomst.

BTE verandert om beter op klantbehoefte te kunnen inspelen

Meer klantgerichtheid, snelheid, daadkracht en flexibiliteit. Dat zijn voor de BTE Groep belangrijke redenen om per 1 oktober 2021 de organisatievorm te wijzigen. Het bedrijf legt meer verantwoordelijkheden bij de verschillende BTE-bedrijven. Dat gebeurt door vier businessunits te vormen. Elke businessunit krijgt een eigen directeur. Voor Vebo Beton & Staal, Steenhuis en Nehobo wordt dat Henk Schaap.

Platinum CSC-certificaat voor duurzaam beton

Vebo heeft het Platinum CSC-certificaat voor duurzaam beton behaald!
Daarmee zijn we het eerste betonwaren productiebedrijf in Nederland dat het niveau Platinum behaald heeft.

Sociaal maatschappelijk ondernemen: iedereen doet mee

Eind oktober 2020 bereikte BTE trede 1 van de PSO-Prestatieladder. Een kroon op het werk van veel betrokken collega’s en een mooie waardering voor de wijze waarop BTE omgaat met Sociaal Maatschappelijk Ondernemen.

De luifellatei

Aan de westzijde van de bebouwde kom in Putten verrijst de toekomstige woonwijk Rimpeler. Voor dit werk heeft Vebo de opdracht gekregen om de stalen lateien te leveren. We willen aandacht geven aan een bijzondere oplossing; de luifel- latei.

Optimalisatieslag expeditie Vebo Beton

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de optimalisatie van het opslagterrein van Vebo Beton. Naast het creëren van extra opslagruimte is gekeken naar de effectiviteit van de werkzaamheden. ‘Het kan altijd beter’ is binnen Vebo een bekend gezegde. En wat een verbeteringen zijn er gerealiseerd.

Herinrichting stationsgebied Coevorden

Aan de voormalige spoorlijn Zwolle-Stadskanaal bevindt zich station Coevorden. Al enige tijd wordt gewerkt aan de herinrichting van het stationsgebied. Onder andere beslaat het plan een nieuw stationsplein, een voetgangerstunnel en worden aan beide kanten van het gebied parkeerplaatsen aangelegd.

Project ESF Vebo Beton & Staal

Bij Vebo Beton en Vebo Staal werken we samen in het kader van duurzame inzetbaarheid om elkaar te ontwikkelen en te verbinden. Dankzij de ondersteuning van het Europees Sociaal Fonds Kunnen Vebo Beton en Vebo Staal dit mogelijk maken. ESF steunt bedrijven bij het duurzaam inzetten van haar medewerkers.

De Tuinen van Wils – wonen in Haagse stijl

In de wijk Haagse Hout wordt gebouwd aan het project De Tuinen van Wils. Een nieuwbouwplan geheel geïnspireerd op de Haagse stijl van de ontwerper van onder andere het Olympisch stadion in Amsterdam, Jan Wils.

Borstweringssteunen? Advies is Vebo service!

Vebo denkt graag mee in oplossingen. Zo ook over de mogelijkheden van metselwerk balustrades langs een balkon, galerijen, dakranden of andere borstweringen uitgevoerd in metselwerk.

Nieuwbouw van appartementen The George

Op de Zuidas in Amsterdam verrijst een bijzonder gebouw. We hebben het over de nieuwbouw van 47 appartementen: The George. Het kent een bijzondere vormgeving.

Upgrade geboute hoeklijn

De stalen geveldrager van Vebo Staal blijft door-innoveren. De laatste ontwikkeling is het voorzien van de geboute hoeklijn van een nog innovatievere stelmogelijkheid. Bij beperkte spouwbreedtes, kleiner dan 50 mm. biedt dit systeem de optimale oplossing.

Renovatie consoles: een technisch hoogstandje

In Zandvoort vind je een viertal flats voorzien van galerijplaten die op consoles rusten. Er werd geconstateerd dat de bestaande consoles aangetast waren door corrosie en chloriden. Besloten werd tot renovatie over te gaan en deze consoles te vervangen.

Muurafdekkers strak en onderhoudsvrij afgewerkt

Muurafdekkers van prefabbeton zijn robuuste beschermers geschikt voor elk type gevel. Zij zorgen voor de juiste afwatering in weer en wind en houden daarmee het gevelmetselwerk schoon en duurzaam. Daarnaast geeft het de gevel een esthetische waarde.

Duurzaamheid stalen lateien en geveldragers

Als specialist op het gebied van stalen lateien en geveldragers krijgen we regelmatig vragen over de duurzaamheid van de stalen lateien en geveldragers. Over enkele veel voorkomende onduidelijkheden zullen we hier opheldering verschaffen.

Nieuw ophangsysteem Vebo Staal: maximale stelmogelijkheden

Het nieuwe ophangsysteem voor prefab gevelelementen van Vebo Staal is met enthousiasme in de bouw ontvangen. Het was even spannend, want een systeem kan er op papier wel mooi uitzien, het gaat om de toepassing in de praktijk. Ewout van Dronkelaar van Salverda Bouw is enthousiast.

Van chocoladefabriek naar woon-werkcomplex

De omvorming van de voormalige Bensdorp chocoladefabriek tot woon- en werkcomplex. De nieuwbouw is ontworpen met oog op behoud van het industriële karakter van de locatie. Vebo Beton leverde gevelproducten die daaraan bijdragen.

Prefabbeton in de spotlights

Een van de pijlers binnen Vebo en de BTE Groep is innovatie. Het recentste wapenfeit is het kunnen instorten van glow-in-the-darkfiguren in betonproducten. Schroeder en Vebo maken het mogelijk in afdektegels en instortvoorzieningen allerlei glow-in-the-darkvormen te verwerken.

Nieuwe samenwerking door innovatieve uitbouwvloer

“We hebben hulp nodig bij een mega-uitdaging.” Zo begon het eerste contact met de Prefabriek. En u had niet anders van ons kunnen verwachten dan dat we de uitdaging graag aangingen. Dit resulteerde in een uniek vloerelement: zelfdragend, in grootte variabel en ultralicht. Onder andere.

Vebo’s mallenmakerij bouwt stalen paradepaardje

Ruim zeven bij vier meter meet de grootste stalen mal ooit gebouwd door onze mallenmakerij. Dit stalen paradepaardje is oorspronkelijk ontworpen voor de productie van de uitbouwvloer. Magnetische schotten maken praktisch alle gewenste afmetingen mogelijk.

Vebo, uw balkonspecialist

Gegarandeerd dat een gesprek met Vebo een oplossing biedt voor uw balkonprobleem. Want Vebo kan ook voor úw balkonsituatie een passende oplossing bedenken voor advisering, engineering, productie en montage. Bekijk hieronder de preview van onze nieuwste film.

De kracht van de combinatie: beton en staal aan de Amstel

De kracht van de combinatie … In het geval van Vebo Beton & Staal zijn we samen sterk door wederzijdse inspiratie, kennisontwikkeling en delen van inzichten. Ons meest recente wapenfeit in dezen: SomerParc Residences, een exclusief woningproject, prachtig gelegen aan de Amstel.

Nieuw model geveldrager, houd schroevendraaier paraat!

Na 25 jaar intensieve ontwikkeling introduceert Vebo een nieuw model geveldrager. Deze is sterker, stabieler, vormvaster, duurzamer, lichter en eenvoudiger te monteren. Waterpas stellen is heel eenvoudig, simpelweg met een schroevendraaier.

Uitbreiding van onze erkenning als leerbedrijf!

We zijn er trots op dat SBB de erkenning van Vebo Beton & Staal als leerbedrijf onlangs heeft uitgebreid met de opleiding Junior Accountmanager niveau 4.

Binnenstedelijk bouwen en renoveren? BALQOON®!

In het hart van Rotterdam wordt door Gebroeders Verschoor gebouwd aan het project House of Cool. De beperkte kraancapaciteit op de binnenstedelijk locatie vroeg om een slimme keuze wat betreft de balkons en de constructie en montage daarvan.

Primeur Vebo en EeStairs: 1 km glasbalustrade op de Zuidas

groovEe™ is een revolutionair systeem voor de toepassing van glasbalustrades op betonnen balkons. Op de Zuidas hebben Vebo en EeStairs de Nederlandse primeur bij een prestigieus project: beton en glas versmelten op unieke wijze tot esthetisch hoogwaardige buitenruimtes.

Vebo Staal hangt prefabbeton innovatief op

Een stoer prefabbetonraster als gevelbeeld. Architectonisch geweldig, maar in de uitvoering vaak een crime … Niet als het aan Vebo Staal ligt. Samen met uitvoerende en ontwerpende partijen ontwikkelden we een haaksysteem voor het ophangen van prefabgevelelementen.

Vebo ontvangt CSC-brons

Op dinsdag 26 juni 2018 mochten we het CSC-brons in ontvangst nemen, uit handen van KIWA. Dit certificaat, in het leven geroepen door de Concrete Sustainability Council (CSC), levert producenten het bewijs dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd en gewonnen worden.

Bluebloqs: een nieuwe en duurzame waterbron in de stad

Bluebloqs zijn goten die het hemelwater opvangen van aansluitende terreinen alsook het hemelwater uit de hwa’s van naastliggende gebouwen. Dit opgevangen hemelwater wordt gezuiverd door een biofilter en opgeslagen in de ondergrond.

Vebo draaide lekker mee in de 3D-werkvoorbereiding

De werkvoorbereiding vond geheel in 3D plaats. Werkvoorbereider Rik Joha van Berghege had zijn zaakjes goed voor elkaar, zo bleek al gauw.

Efficiënt bouwen met Staal, dankzij 3D-verstelbare consoles

De 3D-verstelbare consoles bleken hét juiste hulpmiddel om de grote betonelementen aan op te hangen. De 3D-stelbout zorgt er namelijk voor dat de elementen traploos en dus rechtstreeks vanuit de kraan gesteld kunnen worden.

Zeeburgereiland: creatief maatwerk in beton & staal

In Amsterdam wordt gebouwd aan de nieuwe stadswijk Zeeburgereiland. In deelproject Sportheldenbuurt is HSB Bouw uit Volendam verantwoordelijk voor de realisatie van Blok 10. HSB verzocht Vebo Beton & Staal bij te dragen in de meest creatieve zin van het woord.

Onze verwerkingsadviezen, uw belang: gebruik de juiste opvulplaatjes

Verkeerd uitvullen (met onjuiste vulplaatjes) van onze stalen geveldragers kan leiden tot het naar binnen verplaatsen van het metselwerk, al dan niet met scheurvorming tot gevolg. Gebruik dus niet de standaardplaatjes waarmee kozijnen worden gesteld, maar onze speciale 3V-vulplaatjes.

Verankeren van balkons: maak gebruik van Vebo’s ervaring

Als het om het verankeren van balkons gaat, werken wij, gezien de complexiteit en de risico’s, louter en alleen samen met de firma Schöck. Daardoor kunnen we vaak al tijdens de vooroverlegfase diverse oplossingen voor ontwerpers aangedragen.

Vebo Staal in meerdere opzichten flexibel

Met type Eco, de 3D-verstelbare versie van de geveldrager, is Vebo Staal in meerdere opzichten flexibel: niet alleen tijdens het 3D-voortraject, maar ook in de 3D-verstelbare, flexibele Eco geveldragers. En dat levert flink voordeel op tijdens de montage.

Reiniging en onderhoud van beton

Prefabelementen kunnen veilig gereinigd worden met schoon leidingwater, eventueel in combinatie met een werkborstel. Chemische middelen en reinigingsmiddelen met zuur (zoals zoutzuur) raden we ten zeerste af, omdat dit soort middelen de toplaag van het beton kan aantasten.

Kom naar GEVEL 2018

Het thema voor 2018 is: ‘Creëer – renoveer – transformeer’, of, in goed Nederlands, ‘Create – renovate – transform’.

‘Beton’ en ‘Staal’: slapeloze nachten over Tien Torens

Tijdens uw vakantie heeft u ze vast wel gezien: bijzondere bouwwerken die prachtig opgaan in de omgeving en waar je alleen maar met veel bewondering naar kunt kijken. En daarvoor hoeft u niet eens ver te reizen.

Van voormalig raadhuis naar 5-sterrenhotel

In Amsterdam wordt het voormalige raadhuis van Nieuweramstel verbouwd tot 5-sterrenhotel. Vebo Staal leverde maatwerk borstweringssteunen en geveldragers, maar bijvoorbeeld ook het kader rondom een loopbrug.

Huisstijl Vebo nu ook ‘BTE-proof’

Ook de huisstijl van Vebo is nu geheel conform de nieuwe huisstijl van de BTE-groep. Er is onder andere gekozen voor een nieuw en herkenbaar logo, dat vanwege de gekozen vorm goed in het huidige tijdsbeeld past.

Isolatiekantplanken snel geleverd

Heeft u op korte termijn geïsoleerde kantplanken nodig? In tegenstelling tot de geluiden uit de markt kunnen wij ze in twee weken tijd leveren. In ieder gewenste SIGMA RAL-kleur of zelf af te schilderen.

Trendy: betonnen raamkaders ‘reloaded’

We wijden nog een artikel aan betonnen raamkaders, nu met name gericht op de bevestiging van de kaders onderling en de bevestiging aan de achterliggende constructie.

Markant wooncomplex ondersteund door geveldragers én engineering van Vebo Staal

Aan de rand van Hilversum verrijst een wooncomplex in de vorm van een ‘omgekeerde piramide’. Belvedère, zoals het heet…

Vebo Staal: altijd een marktconforme voorraad!

In eerdere uitgaven van Vebo Visie E-zine heeft u kunnen lezen over ons voorraadassortiment standaard stalen producten (lateien en borstweringssteunen). De samenstelling van dat assortiment heeft daarbij onze continue aandacht.

De vernieuwde ISO 14001: VEBO kwalificeert zich als een van de eerste betonbedrijven in Nederland!

Ook voor het komende jaar mag Vebo weer het predicaat ISO 14001 dragen. Een kwalificatie met dit jaar een bijzonder tintje…

Wapening in prefab betonkolommen: ‘mag het ietsje meer zijn?’

In plaats van een ‘standaard’ fundering op palen is gekozen voor een plaatpaalfundering. De onderlinge overspanningen tussen de kolommen van de parkeergarage is 16 m.

Clarissenhof: strakke lijnen in historisch Tilburg

In Tilburg wordt nabij het stadscentrum en op één minuut lopen van het station, het Clarissenhof gebouwt. Naast de geveldragers levert Vebo Staal ook de stalen lateien voor het gehele project.

Onze verwerkingsadviezen, uw belang: staalconservering

Vebo verwerkingsadviezen worden met een heel duidelijk doel geschreven: ze zijn van wezenlijk belang bij de verwerking van onze producten. Deze keer aandacht voor staalconservering.

Het Kaaspakhuis getransformeerd tot 52 monumentale appartementen

In kaasstad Gouda is de ombouw van een voormalig kaaspakhuis tot appartementengebouw momenteel in volle gang.

Meer dan “voetbal, keek en kibbeling”

Nieuwbouwproject Zorg- en wooncentrum De Haven in Bunschoten is een mooi voorbeeld van ‘lokaal partnerschap’, waarbij de hoofdaannemer nauw samenwerkt met lokale onderaannemers en leveranciers. Vebo Beton & Staal is er een van.

Onze verwerkingsadviezen, úw belang: opvullen van ruimte bij stalen lateien

Het niet altijd correct opvolgen van onze verwerkingsadviezen kan faalkosten en/of constructieve klachten veroorzaken. Voorkom onnodige kosten, immers: onze verwerkingsadviezen, úw belang!

BALQOON® kiest voor Vebo

Vebo is licentiehouder geworden van BALQOON®, het innovatieve prefab balkon- en galerijsysteem…

Tango en Twister: ‘als in beton gegoten’ balkonelementen

De woontorens Tango en Twister bestaan respectievelijk uit 55 huurappartementen en 69 koopappartementen. De torens hebben een opvallende, ronde vorm, vergelijkbaar met het Twister-ijsje.

Innovatieve geveldragers met zonweringsrail

Bij een nieuw gebouw in Scheveningen worden, rechtstreeks op de stalen geveldragers, horizontaal verschuifbare zonweringspanelen geplaatst…

Verwerkingsadvies de stelplaat

Onze verwerkingsadviezen, úw belang: In dit Vebo E-zine aandacht voor het niet goed aansluiten van de stelplaat aan de bovenzijde van de console.

Trendy: betonnen raamkaders

Het creëren van een ‘strakke’ uitstraling en het accentueren van raampartijen in een gevel zijn voor ontwerpers aanleiding om de ramen te omkaderen.

Aardbevingsbestendig bouwen in Groningen

Het rekening houden met aardbevingen bij het ontwerpen van gebouwen is voor de Nederlandse constructiewereld betrekkelijk nieuw…

Onze verwerkingsadviezen, úw belang

Vebo verwerkingsadviezen worden met een heel duidelijk doel geschreven: ze zijn van wezenlijk belang bij de verwerking van onze producten…

Vebo’s betonnen replica’s Rietveldstoel (in hsb) permanent tentoongesteld

In Uithoorn staat een nieuw kunstwerk. Het gaat om twee betonnen replica’s van de bekende Zig-Zag stoel van Gerrit Rietveld.

60 jaar Vebo

Dit jaar viert Prefab Beton Vebo B.V. / Vebo Staal B.V. het zesde kroonjaar. In deze versie van ons Vebo E-zine verwijzen we dan ook graag naar onze speciale Vebo Courant die 60 jaar Vebo-geschiedenis in vogelvlucht laat zien.

Het begon met aanrechtbladen

In oude keukens komt u ze nog wel eens tegen: granito aanrechtbladen met een geblokte gootsteen. Met de productie van dit aanrechtblad begon het succes van Vebo (Verenigde Bouwbedrijven) in 1956…

Kwaliteit verbonden aan verbondenheid

Dat goede productkennis alléén geen waarborg is voor kwaliteit, heeft Vebo al vroeg in de gaten…

‘Beton’ en ‘Staal’ een gouden paar

Met de toevoeging van onze staaldivisie, in 1992, groeiden onze leveringsmogelijkheden flink. We zijn inmiddels specialisten in naadloze combinaties van beton- en staalproducten en kunnen vrijwel elk gevelontwerp uitvoeren…

Succesvolle ISO 14001-audit voor Vebo!

17 jaar geleden was Vebo al actief bezig met het KAM-zorgsysteem, wat onder meer resulteerde in het behalen van het milieucertificaat ISO 14001.

Vebo bouwt mee aan AFAS Trainingscomplex

Vebo verzorgde voor het AZ trainingscomplex tribune-elementen, en wanden met een complexe maar prachtige verticale structuur.

anti-ontsporingsconstructie

Vebo Staal en De Meteoor werken samen aan een anti-ontsporingsconstructie voor treinen. Een bijzondere samenwerking binnen de BTE Groep.

50 mm dunne muizentrap in UHSB

Vebo heeft zich dan ook ontwikkeld tot een echte trappenspecialist. Bekijk hier de ultra dunne 50 mm muizentrap in UHSB.

Vebo Beton & Staal als erkend leerbedrijf

Vebo Beton & Staal mag voor drie nieuwe disciplines fungeren als erkend leerbedrijf. Daarmee stijgt ons totaal aantal disciplines naar 8!

Prefab-basaltkeien vormen unieke gebouwbasis

De woontoren Centaurus staat op een robuuste basis die eeuwigdurend standhouden uitstraalt. Verantwoordelijk daarvoor zijn de prefabbetonelementen met basaltkeienmotief…

Voorraad Staal verdubbeld

Vebo Staal verdubbelt haar voorraad borstweringssteunen, zowel qua types als hoeveelheden! We kunnen nu meestal al binnen één dag leveren, in plaats van dat u rekening moet houden met diverse weken levertijd.

De Vebo Productselector: altijd aantoonbaar actueel

Ga ook eens naar onze handige Productselector, het meest geraadpleegde onderdeel van onze website. Bekijk alle ins en outs van het product en laat de output meelopen in uw BIM-software.

2 typen borstweringssteunen nog sneller leverbaar!

De vraag naar Vebo borstweringssteunen wordt steeds groter. Daarom hebben we het uit voorraad leverbare assortiment uitgebreid.

Vebo investeert in het hart van het bedrijf

De ontwikkeling van beton staat niet stil. Nieuwe betonsamenstellingen worden ontwikkeld en gebruikt voor steeds meer uiteenlopende toepassingen …

Upgrading van woningen met HSB balkonplaten

In opdracht van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot vervangt VIOS-Amsterdam balkons van naoorlogse betonwoningen …

Betaalbaar wonen in voormalig Haags havengebied mede dankzij Vebo Staal

Betaalbaar wonen in voormalig Haags havengebied mede dankzij Vebo Staal
In het voormalige Haagse haven- en industriegebied Laakhaven is gestart met de realisatie van het project Waldo City …

HogeSterkteBeton maakt ‘onmogelijke’ balkonplaten mogelijk

HogeSterkteBeton maakt ‘onmogelijke’ balkonplaten mogelijk De informatie over HogeSterkteBeton (HSB) komt bij bouwend Nederland steeds meer en beter door. En, belangrijker nog, die informatie wordt ook steeds vaker daadwerkelijk gebruikt. Dit blijkt bijvoorbeeld duidelijk bij appartementencomplex Residentie CarnisserHoeck in Barendrecht, een werk van Aannemersbedrijf P. van Leeuwen

BTE-brede inzet van Vebo’s mallenmakerij

BTE-brede inzet van Vebo’s mallenmakerij Het maken van stalen en houten mallen is een specifiek beroep dat handigheid en technisch inzicht vereist. Disciplines die men in de Vebo mallenmakerijen perfect in de vingers heeft, waarmee de afdeling een unieke rol binnen de BTE-groep vervult. Inmiddels is men

Samenwerking Heilijgers en Vebo Staal: leren van elkaar, leren met elkaar

Heilijgers en Vebo Staal: leren van elkaar, leren met elkaar Dat Vebo Staal naast standaard ook goed is in speciaal maatwerk, is naar onze eigen doch bescheiden mening wel bekend in de bouw. Heilijgers Bouw uit Amersfoort is er sowieso van op de hoogte. In de vele

BIM binnen Vebo, de laatste stand van zaken

BIM binnen Vebo, de laatste stand van zaken In Vebo Visie nr. 40 kon u al lezen over de ontwikkelingen binnen onze organisatie op het gebied van BIM-/3D-modelleren. ‘BIMMEN, het nieuwe werkwoord in de bouw’ was de toepasselijke titel van het schrijven. Ruim een jaar later is

Staalwerk en aluminium, geslaagde constructieve en esthetische combi

Staalwerk en aluminium, geslaagde constructieve en esthetische combi Sinds juni 2013 wordt in Amsterdam, in het stadsdeel Oud-West, gewerkt aan de nieuwbouw van het woningproject Kwintijn (ontwerp Faro Architecten bna). De eerste appartementen aan de Bilderdijkkade worden nog voor de komende bouwvak opgeleverd. Bij het ontwerp van Kwintijn

Kozijnkaders van 2000 x 33 mm? HogeSterkteBeton!

Kozijnkaders van 2000 x 33 mm? HogeSterkteBeton! Kozijnkaders zijn populair vanwege de fraaie accenten die ze gevelopeningen kunnen geven. Vaak stelt men wel de eis dat er zo slank mogelijk gedimensioneerd moet worden en dat er zo min mogelijk dilataties in de uiteindelijke gevel te zien mogen zijn. Aangezien

Renovatiemarkt ontdekt steeds meer de voordelen van HogeSterkteBeton

Renovatiemarkt ontdekt steeds meer de voordelen van HogeSterkteBeton HogeSterkteBeton (HSB) verovert bouwend Nederland en wordt ook steeds vaker toegepast bij renovatieprojecten. Zoals in de Indische Buurt in Amsterdam, waar Vebo’s HSB is toegepast. Alle betrokken partijen concludeerden na afronding van het project hetzelfde: de unieke eigenschappen en voordelen

Kwaliteitseisen: Vebo voldoet aan ‘Deutsche Gründlichkeit’!

Kwaliteitseisen: Vebo voldoet aan ‘Deutsche Gründlichkeit’! Niet voor het eerst presenteren wij u een project waarin we onze Zelfdragende BaksteenBetonelementen (ZBB-elementen) mochten leveren. Zo was er in Vebo Visie december 2012 een artikel te lezen over het project Plein 2011 in Monster. In deze tweede uitgave van onze

Vebo’s borstweringssteun altijd op zijn taak berekend

Vebo’s borstweringssteun: altijd op zijn taak berekend Met Vebo’s assortiment borstweringssteunen (tegenwoordig al uit voorraad leverbaar bieden wij u een keur aan verschillende ondersteuningsmogelijkheden die de ontwerpvrijheid op een veilige, verantwoorde en kostenbewuste manier vergroten. Gratis ‘Vebo-service-met-meerwaarde’ Een ongesteunde borstwering of balustrade van metselwerk voldoet rekentechnisch niet aan

Helemaal van deze tijd met HSB

Karwei bouwmarkt Deventer: helemaal van deze tijd met HSB De afgelopen tijd hebben wij u, middels de 6-delige serie over de productie van de bekende Zig-Zag stoel van Gerrit Rietveld, laten zien dat wij op het gebied van HogeSterkteBeton (HSB) een uitdaging niet uit de weg gaan.

HSB, voor grote én kleine(re) producten!

HSB, voor grote én kleine(re) producten! Met HogeSterkteBeton is natuurlijk vooral bij constructieve elementen veel winst te realiseren, soms wel meer dan 50%. Winst die zich bijvoorbeeld uit in: grotere oppervlakten, slankere constructies en/of duurzame(re) verbindingen. Deze betonsoort heeft namelijk een zeer hoge poriedichtheid, wat de gewapende constructie

Voorraad ‘Staal’-producten uitgebreid

Voorraad ‘Staal’-producten uitgebreid De bouw anno 2015 vraagt om een vernieuwde benadering door leveranciers. Korte reactietijden en een snelle afroep zijn belangrijker dan ooit. Op ingewikkelde, veelomvattende en dus tijdrovende bestelprocessen zitten opdrachtgevers dan ook niet te wachten. Om die reden hebben we ons assortiment van stalen

‘Hogesterktebeton,
dat zit Vebo als gegoten’

deel 6: Met deze aflevering eindigt onze 6-delige serie met daarin het verslag van de totstandkoming van ons meesterstuk in hogesterktebeton, de Zig-Zag stoel van Gerrit Rietveld. Met het risico pocherig over te komen, is onze eerste conclusie dat we de titel van deze serie, ‘Hogesterktebeton, dat

‘Hogesterktebeton,
dat zit Vebo als gegoten’

deel 5: Óns wachten was al beloond; nu dat van u nog! In deze aflevering is het zover: ons meesterstuk is uitgehard om te worden beproefd. Met een grote knipoog en een diepe buiging naar de meester, Gerrit Rietveld, blijken we in staat te zijn geweest een

‘Hogesterktebeton,
dat zit Vebo als gegoten’

deel 4: De grote dag is aangebroken: we gaan ontkisten! Na een uithardingsperiode van vier dagen (normaal is dat één dag) kunnen we de mal voorzichtig lossen. Daarbij natuurlijk de grote vragen: is de mal echt 100% gevuld, ondanks de krappe ruimten en de taaiheid van het

‘Hogesterktebeton,
dat zit Vebo als gegoten’

deel 3: Onze mallenmakerij heeft weer vakwerk geleverd: de houten mal is een eersteklas stuk timmerwerk. We hebben gekozen voor hout omdat in dat materiaal aanpassingen veel eenvoudiger zijn uit te voeren. Ook in het malontwerp is rekening gehouden met het kunnen uitvoeren van aanpassingen, om zo

‘Hogesterktebeton,
dat zit Vebo als gegoten’

deel 2: Zoals u vorige week in de eerste aflevering van deze reeks heeft kunnen lezen, is Vebo bezig met het in hogesterktebeton maken van een replica van een bekend kunstwerk. Bij het ontwerpen en het maken van het origineel liep onze ‘voorbeeldmeester’ ook tegen bepaalde constructietechnische

‘Hogesterktebeton,
dat zit Vebo als gegoten’

deel 1: Heel vroeger werd het leertraject van een gezel bij zijn meester afgerond met een proeve van bekwaamheid. Dit zogenaamde meesterstuk gold als het hoogst haalbare waartoe de gezel op dat moment in esthetisch, kwalitatief en ambachtelijk opzicht in staat was. Hoewel Prefab Beton Vebo in

Vebo behaalt Milieucertificaat ISO14001!

Vebo heeft in april haar Milieucertificering volgens de ISO 14001 afgerond. Vebo is in de branche waarin zij actief is één van de eerste bedrijven die dit certificaat in haar bezit heeft…

Slank, slanker, slankst:
bouwen met HSB en ZHSB

Slanker bouwen met beton, zonder in te boeten op sterkte, dat kan dankzij hogesterktebeton (HSB).
In Nederland is dit type beton in opkomst, maar vanzelfsprekend is de keuze voor HSB nog niet.

Vernieuwde website
met 3D CAD-configurator

Van harte welkom op onze totaal vernieuwde website! De ingrepen zijn drastisch geweest, maar altijd met u als gebruiker als uitgangspunt.

NIEUW:
Vebo hogesterktebeton onder KOMO!

Vebo heeft een productiegereed HSB-mengsel met hoge sterkteklassen ontwikkeld. Hiermee speelt Vebo in op de trend om te onderzoeken op welke wijze slankere en lichtere betonelementen gemaakt kunnen worden …

Declaration of Performance (Prestatieverklaringen)

Declaration of Performance (Prestatieverklaringen) Per 1 juli is een nieuwe CE markering van toepassing voor die producten waar een geharmoniseerde Europese norm voor aanwezig is. Vebo Beton & Staal heeft voor alle relevante producten de benodigde Declaration of Performance (verklaring van prestatie) beschikbaar gesteld: Prestatieverklaring nr 10

Nieuwe studie bevestigt duurzaamheid betonnen bruggen

Als duurzaamheid een belangrijk criterium is bij de materiaalkeuze voor bruggen, dan kan goed gekozen worden voor beton. Dat blijkt uit een LCA-studie die is uitgevoerd door onderzoeksbureau BECO.

Speciaal voor constructeurs!

Borstweringen krijgen te vaak niet díé aandacht die ze verdienen. En toch spelen ze een cruciale rol in de veiligheid van gebouwgebruikers en publiek op straat. Download de speciaal voor de constructeur geschreven brochure…

Het derde-handje, een handige productinnovatie

Het derde-handje, een handige productinnovatie Kenmerkend voor Vebo’s borstweringssteun is de mogelijkheid een beugel te bevestigen, met daaraan een draadeind. Hiermee kan de betonnen afdekker snel en exact op de juiste positie op de borstwering vastgeschroefd worden. Het mooie is namelijk dat de beugel een vrijwel onbeperkte

Vebo vernieuwt antislipstructuur

Vebo heeft onlangs een van haar antislipstructuren verbeterd. Het gaat om de wafelstructuur, waarvan de puntige vorm van de ‘piramides’ licht is afgevlakt en een meer afgeronde vorm heeft gekregen.

Ketenintegratie in de praktijk

Ketenintegratie in de praktijk Het Facilitair Bureau en VEBO beton & staal hebben de ketenintegratie volgens BIM in de praktijk gebracht. Beide partijen hebben bij elkaar in de keuken mogen kijken om daadwerkelijk te ondervinden wat de andere partij precies doet. VEBO heeft kunnen zien hoe Het

Vebo betonlateien nu standaard 30 tot 120 minuten brandwerend

De brandveiligheid van gebouwen wordt steeds belangrijker. Ook bij Vebo Beton & Staal staat het opvoeren van de brandwerendheid van haar producten, waaronder betonlateien, voortdurend in de belangstelling.

Vebo feliciteert Landhuis De Rhederhof:

Het Mooiste Pand van Nederland 2010!
Temeer daar wij onze steentjes mogen bijdragen in de vorm van gevelbanden.

Uitbreiding Vebo productenpakket

Uitbreiding Vebo productenpakket Vebo heeft zijn standaardprogramma trappen uitgebreid met: type TPS 166,67 X 240 breed, 1200 mm. Download hier de desbetreffende pagina van de documentatie» type TPB 176,47 X 240 breed, 1100 mm. Download hier de desbetreffende pagina van de documentatie» type TPB 166,67 X 240

Vebo isolerende kantplank: helemaal naar úw specificaties

De nieuwe kantplank van Vebo is kantplank en isolatie in één. Dankzij de gecombineerde functie en het verwerkingsgemak kan de Vebo kantplank een flinke besparing realiseren.

Lateiservice® Vebo-Calduran

De nieuwe samenwerking tussen Vebo en Calduran uit zich voor de aannemerij in de Lateiservice® voor dragende en niet-dragende wanden. Voordelen: optimalisering van de wand door juiste afstemming van de latei(en) in een project, één enkele afroep bij Calduran en de wanden en bijpassende lateien worden geleverd.

VERNIEUWD: stalen borstweringssteun

De vernieuwde flexibele stalen borstweringssteun is veel toleranter ten aanzien van afwijkingen in maatvoeringen. De koppeling tussen borstweringssteun en betonnen afdekband geschiedt nu middels een draadstang, voor meer flexibiliteit tijdens het op zijn plaats fixeren van de afdekbanden…

VERNIEUWD: stalen ECO console- en geveldragersysteem

Het vernieuwde thermisch verzinkt stalen ECO console- en geveldragersysteem heeft een grove hoogteverstelling door een vertanding in de lus, de fijne hoogteverstelling gebeurt door het…