Innovatieve geveldragers met zonweringsrail

Heilijgers en Vebo Staal bedenken innovatieve geveldragers met zonweringsrail

Waar eens op Badhuisstraat 225 het postkantoor van Scheveningen was gevestigd, wordt nu gewerkt aan een make-over van genoemde straat. Rekening houdend met het beschermd dorpsgezicht van de Badhuisstraat wordt gewerkt aan de realisatie van een nieuw gebouw in klassieke stijl. Verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project is Heilijgers Bouw. Het geheel is in de loop van 2017 gereed voor gebruik.

De begane grond krijgt een levendige bestemming, met een nieuwe Hoogvliet supermarkt aan het plein. Daaronder komt een tweelaags parkeergarage met 92 parkeerplaatsen. Op de verdieping boven de supermarkt komen 66 wooneenheden voor de Stichting Limor (een landelijke instelling voor Maatschappelijke Ondersteuning en Rehabilitatie). Vebo Staal is verantwoordelijk voor de levering van onder andere stalen lateien en geveldragers.

In het ontwerp van de gevel zijn schuivende zonweringspanelen opgenomen. Naast het weren van de zon in de appartementen bieden ze de nodige privacy en geven ze, afhankelijk van het gebruik, een steeds wisselend gevelbeeld.

Over het plaatsen van de panelen heeft in het voortraject intensief contact plaatsgevonden tussen Heilijgers Bouw en Vebo Staal. De horizontaal verschuifbare panelen zijn rechtstreeks op de door Vebo Staal geleverde geveldragers bevestigd. Het gewicht van de zonweringspanelen en de extra windbelasting die ze opleveren, zorgen voor extra belasting van de geveldragers. Deze is opgevangen door de geveldragers met een extra verankeringspunt te bevestigen aan de achterliggende betonconstructie.

Ook de bevestiging van de zonweringsrail aan de geveldragers is bijzonder: de gaten ter bevestiging van de rail zijn al in de productie soeverein ingefreesd. Hierdoor blijft de bovenzijde van de hoeklijn vlak, omdat de bevestigingsbout volledig in het verzinkte gat valt. Dit zorgt voor een betere waterafdichting doordat de eerste laag metselwerk rechtstreeks op het oppervlak van de hoeklijn komt te liggen. Dit laatste zorgt voor minder kans op lekkages en daardoor minder kans op eventuele faalkosten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ja… ook deze website maakt gebruik van cookies.

Door op “Ja, ik ga akkoord” te klikken geeft u toestemming om met cookies en vergelijkbare technieken (persoons)gegevens te verzamelen,
op te slaan en verder te verwerken conform ons privacy- en cookiestatement .

Ja, ik ga akkoord

Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.