Het derde-handje, een handige productinnovatie

Kenmerkend voor Vebo’s borstweringssteun is de mogelijkheid een beugel te bevestigen, met daaraan een draadeind. Hiermee kan de betonnen afdekker snel en exact op de juiste positie op de borstwering vastgeschroefd worden. Het mooie is namelijk dat de beugel een vrijwel onbeperkte vrijheid geeft om te manoeuvreren met het draadeind, waardoor exacte positionering van de afdekkers veel eenvoudiger wordt.
Vebo heeft daarbij een handig hulpmiddel ontwikkeld om de beugel-draadeindbevestiging nog gemakkelijker te laten verlopen: het zogenaamde derde-handje. Vebo levert deze derde-handjes kosteloos mee met borstweringssteunen met afdekbandkoppeling.

De beugel, met daaraan het draadeind, wordt gemakkelijk in de slobgaten gehaakt. Echter, na loslaten zakken zowel beugel als draadeind opzij. Iemand erbij om beugel en draadeind omhoog te houden? Niet efficiënt. Handiger is het als beugel en draadeind rechtop blijven staan. Zo kan men de afdekband met de sparing gemakkelijk over het draadeind laten zakken. De oplossing als je twee handen vol hebt: het derde-handje! Schuif dit kunststof hulpstukje van tevoren over het draadeind en duw het licht naar beneden de spouw in. Beugel en draadeind blijven fier overeind staan! Dit komt door de veerkracht van het kunststof. Positioneren van de sparing ... ... en het op zijn plaats laten zakken van de afdekband worden zo een stuk eenvoudiger. Het derde-handje is een slimme innovatie die veel tijd en dus geld bespaart. Zeker bij projecten waar veel afdekbanden moeten worden vastgeschroefd: derde-handjes van tevoren aanbrengen, vervolgens snel achter elkaar wegleggen van de afdekbanden.