Vebo licentiehouder van BALQOON®

Vebo is licentiehouder geworden van BALQOON®, het innovatieve prefab balkon- en galerijsysteem. De keus van BALQOON®  voor ons bedrijf is een mooie bevestiging van het feit dat de koers die wij varen qua duurzaamheid, innovatie en kwaliteitsverhoging de juiste is. Ook speelde onze ruim 60 jaar tellende ervaring in de ontwikkeling, productie en toelevering van prefab betonproducten binnen de Nederlandse bouwwereld een belangrijke rol.

Waarom BALQOON®?

BALQOON®  is ontstaan uit de visie dat er in de bouw steeds meer geprefabriceerd zal moeten worden. Denk aan gebrek aan vakkrachten op de bouwplaats, hogere kwaliteitseisen, krappe binnenstedelijke bouwplaatsen en de wens tot sneller en efficiënter bouwen. Een gebouw zal steeds meer op een bouwpakket gaan lijken, bestaande uit verschillende prefab gebouwdelen. BALQOON®  is de slimme, innovatieve oplossing wat betreft constructie en montage van balkons en galerijen. Het richt zich op verdere legolisering van de bouw waarbij de prefab-gedachte voortdurend wordt aangescherpt.

Wat zijn belangrijke kenmerken van BALQOON®

BALQOON®  is een systeem van uitkragende balkon- en/of galerijconstructies in prefab beton. BALQOON®  biedt de mogelijkheid op elk moment tijdens het bouwproces een balkon- of galerijconstructie te monteren, zelfs tot net voor de oplevering van het gebouw. Dit maakt het niet alleen geschikt voor nieuwbouw, maar zeker ook voor renovatieprojecten, zoals gebouwtransformaties van kantoren naar woningen. Daarnaast is BALQOON® gemiddeld 45% lichter dan een traditioneel balkon- en galerijplaatsystemen omdat de elementen ‘hol’ worden geproduceerd, en is het volledig drempelloos, dus ideaal voor ouderen en rolstoelgebruikers. Bovendien heeft de gewichtsbesparing een flink verminderd grondstoffenverbruik tot gevolg. Dankzij een slimme inwendige afwatering in de constructie kan de hemelwaterafvoer overal worden geplaatst.
BALQOON®  is een gepatenteerd en volledig KOMO-gecertificeerd systeem en voldoet aan de laatste normen en eisen van het Bouwbesluit en de Eurocode. Certificering heeft plaatsgevonden in nauwe samenwerking met Adviesbureau Kaskon en Bureau B|A|S Research en Technology.

Waaruit bestaat BALQOON®

BALQOON®  is opgedeeld in een standaard buitendeel (het balkon of de galerijplaat) en, afhankelijk van de detaillering, een maatwerk cover. De vlak uitgevoerde cover voert het water via een intern drainerend systeem af, waardoor het water snel en eenvoudig naar de hemelwaterafvoer loopt.
BALQOON®  is leverbaar in vier typen: BALQOON®  BASE, BALQOON®  FIXED, BALQOON®  CONNECT en BALQOON®  RENO. Op www.balqoon.nl staat allerlei aanvullende informatie.

Technische uitvoering

BALQOON®  is verkrijgbaar in hoogoven- of portlandcement, in standaardgrijs, wit of antraciet beton. De loopvlakken worden naar keuze glad of in antislip uitgevoerd.

Duurzaamheid

BALQOON®  is op diverse vlakken duurzaam. Uiteraard tijdens het bouwproces zelf, maar ook is een BALQOON®  balkon- of galerijconstructie eenvoudig te demonteren en opnieuw te gebruiken. Daarnaast wordt het grondstoffengebruik tot 40 à 50% gereduceerd vergeleken met traditionele balkonsystemen. Ook duurzaam: de verankering met Schöck Isokorf® constructieve koudebrugonderbreking.

BALQOON®  voordelen – architect

– balkon op elke gewenste positie in het gebouw te ontwerpen
– dankzij gering gewicht meer vormvrijheid in gevelontwerp
– ruimtelijke werking door het ontbreken van goten en drempels
– variaties in materialen, afwerking, structuur en kleur
– meer mogelijkheden om buitenruimte te laten aansluiten bij de woning
– geen stempels nodig bij achteraf monteren

BALQOON®  voordelen – aannemer en ontwikkelaar

 • montage snel en eenvoudig uit te voeren
 • geen stempels nodig bij achteraf monteren
 • mogelijkheid om balkon pas aan te brengen net voor de oplevering, bij volledig gesloten gevel
 • efficiënter bouwproces
 • 40% tot 50% lichter dan de huidige balkon- en galerijplaatsystemen, waardoor de hoofddraagconstructie lichter kan worden uitgevoerd
 • op elk moment te monteren
 • bezuiniging op steiger- en kraanwerk
 • bezuiniging op stel- en schoonmaakkosten (afdekken tijdens de bouw niet nodig)
 • hekwerk/balustrade kan al op de grond worden gemonteerd

BALQOON®  voordelen – eindgebruiker

 • maximaal gebruiksoppervlak door een afwateringssysteem zonder goten en het ontbreken van drempels
 • standaard betonnen loopoppervlak, glad of antislip, mogelijkheid te kiezen voor cover van bijvoorbeeld hout of composiet
 • reductie van contactgeluid
 • Variaties in materialen, afwerking, structuur en kleur
 • rolstoel-/rollatorvriendelijk