deel 4:

De grote dag is aangebroken: we gaan ontkisten! Na een uithardingsperiode van vier dagen (normaal is dat één dag) kunnen we de mal voorzichtig lossen. Daarbij natuurlijk de grote vragen:
is de mal echt 100% gevuld, ondanks de krappe ruimten en de taaiheid van het hogesterktebeton? En zitten er gaten of grote luchtbellen in het eindproduct?

Geen van deze zorgen komt uit: ons meesterstuk ziet er (eerlijk gezegd: verrassend!) goed uit.  Om veilig verder te kunnen uitharden, is het product naar een kantoorruimte getransporteerd. Aldaar ontstaat echter het ‘gevaar’ dat veel collega’s zich maar moeilijk kunnen bedwingen om het excentrieke en uitdagend ogende eindresultaat meteen te gaan testen.

“Hoe voelt-ie?”, “Zou dat sterk genoeg zijn?” en “Wat ziet-ie eruit!” zijn enkele van de kreten tijdens de uithardingsperiode. Deze is niet langer dan standaard; beton heeft de eigenschap gedurende zijn levensduur alleen maar verder uit te harden en sterker te worden. Wetenschappelijk is echter vastgesteld dat de rekenkundige eindsterkte na 28 dagen is bereikt. We kunnen u verzekeren, 28 dagen duren lang … heel erg lang.

 

Lees ook deel 5 in onze 6-delige serie:

bedankt voor uw geduld, we tonen ons meesterstuk eindelijk in volle glorie!