VERNIEUWD: stalen ECO console- en geveldragersysteem

Het al jaren bestaande ECO systeem bestaat uit consoles en (geveldragende) hoeklijnen. Het primaire doel van de ontwikkeling van het systeem blijkt al uit de naamgeving: economisch, ecologisch. Zeker bij toepassing van ECO-consoles kan materiaal worden bespaard. Daarnaast wordt met het terugdringen van de benodigde hoeveelheid grondstoffen voldaan aan het doel van Duurzaam Bouwen. Toch bleek ook dit product ondanks voortreffelijk functioneren voor verbetering vatbaar. Het vernieuwde Vebo ECO-systeem kenmerkt zich door fabricage uit thermisch verzinkt staal, in plaats van het roestvast staal van het bestaande ECO-systeem. Dit systeem kan geleverd worden in thermisch verzinkt staal, thermisch verzinkt staal met coating en RVS.

ECO-3D: vulplaatjes overbodig!

Het vernieuwde Vebo ECO-systeem is het zusje van het rvs geveldragersysteem. Maar uiteraard is er meer aan de hand. Zo vindt bij de standaarduitvoering de grove hoogteverstelling plaats door de vertanding in de achterzijde van de lus. De fijne hoogteverstelling gebeurt middels het verschuiven van de stelplaat met schuin geplaatst slobgat.

Deze hoogteverstelling gebeurt bij de ECO-3D precies zo. Maar de ECO-3D heeft daarbij ook nog eens een horizontale fijnverstelling. Met een ingenieus uitgedachte boutconstructie kan de hoeklijn horizontaal worden uitgelijnd, bijvoorbeeld ten opzichte van een verlopende vloerrand. Uitvullen met losse vulplaatjes hoeft dus niet meer! Vooral bij ruw verlopende vloerranden kan deze optie grote voordelen bieden.

De uitvoeringen van het totale ECO-systeem zijn bijzonder divers. Er is heel veel mogelijk om dit systeem in allerlei bouwkundige details in te passen. Totaal zijn acht verschillende basisvormen te onderscheiden. Voor elke bouwkundige situatie is er dus een oplossing voorhanden. Ook de vernieuwde ECO console- en geveldragersystemen worden geleverd met 10 jaar garantie.