Vebo behaalt Milieucertificaat ISO14001!

Vebo heeft in april haar Milieucertificering volgens de ISO 14001 afgerond. Vebo is in de branche waarin zij actief is één van de eerste bedrijven die dit certificaat in haar bezit heeft.

In de periode 1999-2010 was Vebo ook in het bezit van deze certificering, vanuit economisch oogpunt en vanwege het feit dat er nagenoeg geen commerciële vraag naar was is er destijds besloten om deze certificering stop te zetten. Hoe anders is de tijd nu, ondanks nog steeds economisch moeilijke tijden heeft Vebo het milieu gecertificeerd zijn weer volledig opgepakt. Voornamelijk omdat Vebo dit zelf wil, het is gebleken dat het voor de organisatie een duidelijk meerwaarde heeft op diverse vlakken, bijv. energiebesparing, afvalbesparing, orde en netheid etc.

De certificering dwingt de organisatie om scherp te zijn en te blijven op de milieuaspecten. Ook vanuit de markt wordt er steeds meer om gevraagd, grote projecten worden steeds vaker gebouw onder “Breeam” certificering. Dit houdt concreet in dat aannemers beloond worden als ze punten scoren via de “Breeam” methode. Er kunnen onder andere punten gescoord worden als ze gebruik maken van toeleveranciers welke ISO 14001 gecertificeerd zijn. Vebo springt hier ook op in en wil via deze Milieucertificering onderscheidend en toonaangevend zijn in de markt.

Vebo is met deze certificering klaar voor een duurzame toekomst!
Mocht u nog vragen hieromtrent hebben, neem gerust contact op met onze heer K. Huijgen, hoofd KAM.