In het hart van Rotterdam heeft Gebroeders Verschoor het project House of Cool gebouwd. Het bestaat uit zes luxueuze woningen, alle gelegen in de binnenstad van Nederlands grootste havenstad. Deze locatie is uiteindelijk bepalend geweest voor de keuze van het type balkonplaat. De beperkte kraancapaciteit op deze locatie vroeg om een slimme oplossing voor de constructie en montage van de balkons.

BALQOON® is in het bijzonder geschikt voor binnenstedelijke projecten. De balkons zijn gemiddeld 45% lichter dan traditionele balkons omdat de elementen ‘hol’ worden geproduceerd. Bovendien zijn ze drempelloos en dus zeer geschikt voor ouderen en rolstoelgebruikers.

Vanwege de esthetische uitstraling van het gebouw was er de wens voor witte balkonplaten. Ze hebben een gladde grijze coverplaat, omdat vervuiling op grijs beton minder zichtbaar is.
De kleurkeuze en uiteraard ook de vormgeving van BALQOON® zorgen voor een strakke uitstraling. Die wordt nog eens versterkt door de glazen balustrades. Met de daarvoor in te storten profielen wordt tijdens de productie uiteraard al rekening gehouden. EeStairs – een van Vebo’s vaste toeleveranciers – droeg zorg voor een vlekkeloze uitvoering van de glazen balustrades.
De toepassing van BALQOON® balkonplaten biedt voordeel aan alle betrokkenen in het bouwproces. Van vormvrijheid voor de architect en het geringe gewicht voor de aannemer, tot en met een optimaal netto te gebruiken oppervlak voor de eindgebruiker.

vebo-beton-en-staal-binnenstedelijk-bouwen-en-renoveren-balqoon-9

Projectfoto's