Nieuwe samenwerking door innovatieve uitbouwvloer

“Kunnen jullie ons helpen met een mega-uitdaging?” Daarmee begon het eerste contact met de Prefabriek. Uiteraard staan wij als Vebo altijd klaar voor een goed advies met betrekking tot onze producten en de toepassingen ervan. En uitdagingen gaan we niet uit de weg, dus was de reactie positief!

De wens van de Prefabriek kwam neer op het realiseren van een element met de volgende specificaties:

  • zelfdragende uniplaat direct op funderingspalen;
  • uitvoerbaar in variabele afmetingen;
  • in hoogte verstelbaar tijdens uitvoering;
  • ultralichtgewicht vanwege transport;
  • volledig geïsoleerd;
  • dient te voldoen aan de relevante bouwfysische en constructieve eisen.

Dit element, de uitbouwvloer genoemd, is de basis waarop de Prefabriek een kant-en-klare uitbouw realiseert, geheel naar de wens van de klant. Deze uitbouw wordt geheel vooraf in de fabriek geproduceerd en op locatie in slechts vijf dagen afgemonteerd. De complete uitbouw wordt vanaf de vrachtwagen met een hijskraan op de juiste plek gehesen, vaak over een bestaande woning heen. Ook in deze fase is de uitbouwvloer het constructieve dragende element, waar de hijsvoorzieningen rechtstreeks aan zijn bevestigd.

Om deze transportbewegingen mogelijk te maken, moet de uitbouwvloer zo licht mogelijk zijn. De Vebo-engineers hebben daartoe een uniek slank constructief ontwerp in hogesterktebeton uitgedacht. Met dit ontwerp zijn afmetingen mogelijk tot een maximale diepte van 4 m met een lengte van de maximale beukmaat. Hiermee heeft Vebo een geoptimaliseerd product ontworpen dat voldoet aan alle eisen van de opdrachtgever. Benieuwd naar het eindresultaat? Klik dan hier.