Meer dan “voetbal, keek en kibbeling”

Een goed bekeken docusoap gaf eens de indruk dat in het Bunschotense alle activiteiten betrekking hebben op ‘slechts’ voetbal, keek en kibbeling. De realiteit leert dat men in het dorp van de hardwerkende inwoners tot meer in staat is dan het verkopen van brood of vis. Van Wijnen uit Harderwijk kent deze overtuiging ook en zet op diverse lokale projecten waar mogelijk lokale onderaannemers en leveranciers in. Dit betreft onder meer het nieuwbouwproject Zorg- en wooncentrum De Haven. Een project dat de bouw van acht woongebouwen bevat, alle bestaande uit appartementen die geschikt zijn voor senioren met een zorgindicatie. Om de nieuwbouw te kunnen realiseren, zijn de bestaande (in 1974 gerealiseerde) aanleunwoningen gesloopt. De nieuwe appartementen zijn in eerste instantie bestemd voor herhuisvesting van de voormalige bewoners. Het betreft een duurzaam woonzorgconcept, gericht op het scheiden van wonen en zorg en op het vergroten van de kwaliteit van geleverde zorg en woongenot. De binnen- en buitenruimten zijn dementievriendelijk ontworpen; rustgevend en overzichtelijk met veel daglicht en een huiselijke sfeer.

Mei 2016 is gestart met de bouw van de eerste twee gebouwen. Het project zal uiteindelijk in drie fasen worden gerealiseerd, dit nadat eerst de bewoners van de bestaande bouw vervangende woonruimte toegewezen hebben gekregen.

Vebo Staal is verantwoordelijk voor het leveren van de in totaal 436 stalen lateien, alle met spouwafdichting en goed voor een lengte van in totaal 1000 m1. Op wens van de aannemer worden de afdichtingen door Vebo gemonteerd aangeleverd. Levering voor de eerste twee blokken heeft inmiddels plaatsgevonden. De overige blokken volgen later. Ook Vebo Beton is betrokken bij het project en levert liftputten, balkons, trappen en bordessen.

Dat dit ‘lokale partnerschap’ door Van Wijnen op de juiste waarde wordt geschat, blijkt wel uit het feit dat, voorafgaand aan dit project, van een dergelijke samenwerking ook al sprake was bij een aantal eerdere lokale projecten, te weten Gezondheidscentrum Bunschoten en het project Zuyderzee Wonen.