Bluebloqs:
een nieuwe en duurzame waterbron in de stad

Duurzaam met je omgeving omgaan, gelukkig lijkt het nu een onomkeerbare trend te worden. Daar hoort, wat Vebo en Field Factors betreft, ook het duurzaam omgaan met drinkwater bij: samen ontwikkelden we Bluebloq.

Bluebloqs zijn goten die het hemelwater opvangen van aansluitende terreinen alsook het hemelwater uit de hwa’s van naastliggende gebouwen. Dit opgevangen hemelwater wordt gezuiverd door een biofilter en opgeslagen in de ondergrond. Hierdoor ontstaat een nieuwe waterbron die kan worden toegepast in de openbare ruimte en infrastructuur.

Bluebloqs lenen zich uitstekend voor integratie in stadspleinen, parkeerplaatsen, sportvelden, winkelcentra, etc. Daarnaast voldoet de goot aan de zwaarste verkeersklasse, dankzij het gebruik van vezelversterkt hogesterktebeton en een geoptimaliseerde vorm met ribben. De goot heeft daardoor een maximale sterkte bij een minimaal materiaalgebruik en gewicht. Dit maakt het mogelijk de goten handmatig en snel te installeren.

Het eerste project is in drie maanden tijd van concept tot product uitgewerkt en wordt medio mei opgeleverd. De Bluebloqs worden op het terrein van Sparta Rotterdam (het Kasteel) aangebracht, als onderdeel van het TKI-project (Topconsortia voor Kennis en Innovatie) Urban Waterbuffer. Hiermee is Sparta de eerste trotse gebruiker van een eigen waterbron, en kan de sportvelden dus besproeien met hemel- in plaats van drinkwater. Een mooie, duurzame ontwikkeling die veel toekomstperspectieven biedt. Wordt vervolgd dus!

Kijk voor meer informatie over dit unieke product op www.bluebloqs.nl.

  1. vebo-beton-en-staal-Bluebloqs-RAINY
  2. vebo-beton-en-staal-Bluebloqs-SUNNY