Primeur Vebo en EeStairs: 1 km glasbalustrade op de Zuidas

Een minimalistische uitstraling en vrij uitzicht voor de toekomstige bewoners. groovEe™, een revolutionair systeem voor de toepassing van glasbalustrades op betonnen balkons, wordt de nieuwe standaard. Althans, als het aan Vebo en EeStairs (specialist in bijzondere trappen en balustrades) ligt. Samen hebben we de Nederlandse primeur bij een prestigieus project op de Zuidas. Aldaar realiseert BAM The George en The Gustav, twee woontorens met in totaal 191 appartementen. De riante balkons zijn de kroon op het ontwerp.

groovEe™ laat beton en glas op unieke wijze versmelten. Een speciale glassponning in het beton is de basis van groovEe™. EeStairs is de uitvinder van dit systeem. Het bedrijf ontwikkelde een bekisting met kunststof instortprofielen. Nadat Vebo het beton heeft gestort, verwijdert EeStairs het EPS, monteert vervolgens de glazen balustrade in de sponning en werkt het geheel af. In vergelijking met traditionele systemen blinkt groovEe™ uit in esthetische zuiverheid en installatiegemak.

Op de Zuidas wordt groovEe™ toegepast voor in totaal één kilometer glasbalustrade. De voorbereidingen voor het project zijn in volle gang. Binnen enkele maanden zal het eerste beton voor de balkons worden gestort.