Vanaf terras of balkon:
uitzicht op het IJ én lekker in de zon


Getrapte terrasvormige gebouwen die 30 jaar geleden in de architectonische mode waren, worden niet vaak meer toegepast. Toch biedt dit concept van balkon- en terrastoepassing zowel esthetisch als praktisch een mooie oplossing voor de buitenleefruimte van appartementencomplexen. Met de verspringende gevels van deze trapsgewijze ontwerpwijze kunnen ‘hangende tuinen’ en royale buitenruimten worden gecreëerd.

Vebo-beton-en-staal-project-Zeeburgereiland-2

Dit concept is weer met succes toegepast op het Zeeburgereiland. Aldaar is het project Heroes verrezen. Het bestaat uit drie middelhoge woontorens met een getrapte opbouw: hoog aan de zuidkant en steeds lager aan de noordkant. Zo vangen ook de terrassen en de – door Vebo geleverde – balkons op het noorden zonlicht, én hebben de bewoners panoramisch uitzicht over het Buiten-IJ. Daarbij hebben ze ook zicht op het sportpark in het midden en het IJmeer aan de noordkant. De transparantie van het project weerspiegelt zich in de ruime balkons met hun glazen balustrades. En in de terrassen, waarop het op zonnige dagen wellicht balanceren wordt op het privacykoord.

De gevels van de luchtig ogende woontorens verspringen op verschillende plaatsen: bovenin bij de 3 penthouses, en in de hoek op de begane grond. Door de versmalling van het bouwplan aan de noordkant en de scheve vorm van de torens blijft er genoeg uitzicht over op het Buiten-IJ. Arons & Gelauff Architecten tekende voor dit uitgekiende ontwerp.

 

Vebo-beton-en-staal-project-Zeeburgereiland-1-790x980