Bijzondere balkons voor project Citadel


Vebo Beton & Staal heeft van Van Wijnen Haarlemmermeer B.V. de opdracht gekregen voor het produceren van heel bijzondere balkons voor het project Citadel in Amsterdam West.

Bijzondere balkons vragen om een bijzondere aanpak. Voor het project Citadel in Amsterdam West zijn schuin verspringende balkons met daartussen verdiepingshoge wandschijven toegepast. De uitdaging bestond uit twee opgaven: de bevestiging aan de achterliggende constructie en de dubbel gekromde vlakken aan de onderzijde.

Voor het constructieve gedeelte hebben we samen met hoofdconstructeur Normteq een oplossing bedacht om de wanden nadat het casco staat te monteren en vervolgens de balkons op nokken aan de wandconsoles te laten rusten.
De onderzijde met dubbel gekromd vlak konden stort- en maltechnisch niet worden geproduceerd. Dit hebben we opgelost door de onderzijde in 2 schuine vlakken te verdelen zodat we wel een vlakke stortzijde konden creëren. 

Door de bijzondere vormgeving moesten we al onze kennis en vakmanschap inzetten om een productiemethode te ontwikkelen die het ontwerp van architectenbureau MVSA volledig tot zijn recht kan laten komen.

Meer weten over onze mogelijkheden voor prefab balkons?

Citadel

Projectfoto's