vebo
1-jul-2024 9:33:36

Rob Haveman: 'Leuk werk, gezellige collega’s'

Twee factoren bezorgen werkvoorbereider Rob Haveman (36) van Vebo Staal een plezierige werkomgeving: leuk werk, maar ook zeker gezellige collega’s. “Natuurlijk moet je voldoening hebben in wat je dagelijks doet, maar een leuke werksfeer is misschien nog wel belangrijker”, zegt hij.

Rob_Haveman

Rob vindt het een voordeel dat zowel calculatie als werkvoorbereiding, verkoop en logistiek in één ruimte werken. “Dat werkt handig en is ook gezellig. We werken goed door en kunnen af en toe ook lekker even over onzinnige dingen praten. En elke dag tussen de middag even tafeltennissen. De winnaar blijft dan staan en als er veel deelnemers zijn doen we een potje rond de tafel, net als vroeger op de basisschool.”

Wekelijkse kip
Verder is ook de wekelijkse gebraden kip op vrijdag een leuke traditie. “Nee, geen vis. Die eten ze al genoeg, denk ik.” Hij praat over ‘ze’, omdat hij zelf niet uit het dorp komt. Rob reist vanuit zijn woonplaats Veenendaal naar Bunschoten voor het werk. “Vier dagen per week hier en één dag thuiswerken.”

Rob werkt nu zes jaar bij Vebo Staal. “Ik werkte in de productie, in ploegendienst en wilde wel wat anders. Toen kwam ik in de kerk iemand tegen die bij Vebo Staal werkte en mij zijn kaartje gaf. Zo ben ik binnengekomen.”

Domme vragen bestaan niet
Eerst werkte hij als calculator en nu doet hij voornamelijk werkvoorbereiding. “Toen ik begon, wist ik er nog niet zo veel van, al heb ik wel ruimtelijk inzicht en ben ik handig met cijfers. Als je begint, is het belangrijk om heel veel vragen te stellen en dat heb ik ook gedaan. Domme vragen bestaan niet, je wordt van elke vraag wijzer. Als ik iets niet helemaal begrijp, dan stel ik trouwens nog steeds vragen.”

“In mijn werk vind ik het puzzelen leuk en ook het contact met aannemers. Hoewel het nooit zal lukken, is je doel om iets te maken dat in één keer goed is. Maar er komen altijd wel weer aanpassingen naar voren en dat maakt het ook wel weer mooi.”

 

 

‹ Vorige blog