vebo
30-aug-2023 8:40:31

De nieuwe generatie borstweringssteun

Vebo heeft een nieuwe generatie borstweringssteunen gelanceerd. Deze innovatieve steunen bieden architecten en ontwerpers meer ontwerpvrijheid, hogere sterktebelasting, een snellere en efficiëntere installatie, minder materiaalgebruik, minder arbeid, minder kosten en minder milieubelasting.

Een van de belangrijkste voordelen van de nieuwe generatie borstweringssteunen van Vebo is dat ze meer ontwerpvrijheid bieden. Door de verbeterde sterkte kan de belasting hoger zijn waardoor er minder steunen nodig zijn. Dat er minder steunen nodig zijn voor dezelfde belasting, betekent sneller bouwen. Bovendien heeft het gebruik van minder materiaal ook een gunstig effect op de milieubelasting.

 

 

 

Met de nieuwe generatie borstweringssteunen van Vebo is het mogelijk om borstweringen en dakranden op een flexibele en efficiënte manier te ondersteunen. De borstweringssteunen zijn namelijk flexibel ten aanzien van afwijkingen in de maatvoering en kunnen worden uitgevoerd met een flexibele koppeling met de afdekband en met verstelbare spouwankers. Hierdoor kunnen ze op maat worden gemaakt en zijn ze geschikt voor verschillende typen en lengtematen, zoals de steun type 1 met kopse boutbevestiging en type 2 met voetplaat speciaal voor kanaalplaatvloeren.

De borstweringssteunen van Vebo bestaan uit een stalen staander (kokerprofiel), al dan niet gelast aan een staalplaat, en zijn geconserveerd door een thermische zinklaag die de levensduur van 50 jaar waarborgt. De staalplaat is gekoppeld aan het type van de achterliggende constructie en wordt standaard met chemische ankers of spreidankers vastgezet aan de vloer. Om het kokerprofiel worden de spouwankers geschoven, traploos en precies op de juiste lagenmaat aan te brengen.

De koppeling tussen borstweringssteunen en betonnen afdekbanden geeft flexibele mogelijkheden middels de toepassing van een draadstang. Horizontaal kan het draadeind naar links en rechts (8cm) alsook naar voren en achter (+ en – 30mm) worden bewogen, wat meer flexibiliteit geeft tijdens het op zijn plaats fixeren van de afdekbanden. De speciale beugel die los met de steun wordt meegeleverd, wordt aan de koker bevestigd middels slobgaten.

Met deze nieuwe generatie borstweringssteunen biedt Vebo meer ontwerpvrijheid, meer sterktebelasting, meer snelheid, minder materiaal, minder arbeid, minder kosten en minder milieubelasting. Mocht onze standaardsteun in uw situatie niet voldoen, dan kunnen onze technische adviseurs u informeren over alternatieven en samen met u komen tot een maatwerkoplossing.

 

‹ Vorige blog Volgende blog ›