vebo
3-mrt-2020 10:41:00

De luifellatei

Aan de westzijde van de bebouwde kom in Putten verrijst de toekomstige woonwijk Rimpeler. Verspreid door deze toekomstige woonwijk worden 46 woningen met bijzondere aandacht voor starters en senioren gebouwd.

Voor dit werk heeft Vebo opdracht gekregen om de stalen lateien te leveren. In deze editie willen we voor dit project aandacht geven aan een bijzondere oplossing; de luifellatei. In het ontwerp van de architect is het idee al meegenomen. In offertefase is aan Vebo gevraagd hierin mee te denken.

Buiten dat het esthetisch een mooie oplossing is, komen er constructief nog wat zaken om de hoek kijken waar rekening mee gehouden moet worden. Zo moet bij de berekening van een element dat meer dan 150mm uit de gevel steekt, rekening gehouden worden met een belasting van een persoon die op dit uitstekende deel zou kunnen gaan staan. Tijdens het maken van de berekening bleek naar voren te komen dat de luifellatei een koppeling naar de achter- constructie moest krijgen om het moment van deze persoonsbelasting op te kunnen nemen.

Mocht u specifieke wensen hebben voor de vormgeving van lateien of geveldragers, neem contact met ons op zodat wij mee kunnen denken in oplossingen voor uw specifieke situatie.

 

 

 

‹ Vorige blog Volgende blog ›