344 woningen in Vathorst in Amersfoort


Gebouwd door Bouwcombinatie Dura Vermeer Bouw/BAM Woningbouw v.o.f., ontworpen door De Zwarte Hond en De Architekten Cie.

Jos Roelofs, werkorganisator bij Dura Vermeer Bouw Hengelo BV, vat de kwaliteit van de Vebo-producten samen als: “Vebo-waardig. Er hoefde niets terug naar de fabriek, wat zeker bij de betonbalken in bepaalde gevels opmerkelijk is.

vebo-project-prefab-beton-vathorst-2

Elke sparing zat op precies de juiste plek, de lengte klopte overal en ze waren kaarsrecht. Ook de grote betonnen vensterkaders hadden diezelfde nauwkeurigheid. Dat is bijzonder, gezien de diversiteit in producten, uitvoeringen en afmetingen. Neem de diversiteit in dakranden: tot de hoek, om de hoek, aansluitend, verschillend geprofileerd. We hebben van beide kanten veel moeite geïnvesteerd om de merken kloppend te krijgen. Daarbij leverde Vebo ook trappen, bordes-, balkon- en galerijplaten, vensterkaders, bloktreden etc. En dat alles in antraciet en lichtgrijs. Het bracht allemaal veel overleg met zich mee, waarbij Vebo een partij is met dezelfde vasthoudendheid die we onszelf opleggen.”

vebo-project-prefab-beton-vathorst