De Tuinen van Wils - wonen in Haagse stijl

 

In de wijk Haagse Hout is  het project De Tuinen van Wils gebouwd. Een nieuwbouwplan geheel geïnspireerd op de Haagse stijl van de ontwerper van onder andere het Olympisch stadion in Amsterdam, Jan Wils.

Het project omvat een gevarieerd woningaanbod en bestaat in totaal uit 70 woningen, onder te verdelen in 28 twee-onder-een-kapwoningen, 8 semibungalows, 7 rijwoningen en 3 vrijstaande woningen. Allen gelegen in een groene omgeving waarmee de gekozen naam volledig recht wordt aangedaan.

Prachtig zichtbaar in de gevel van de verschillende typen woningen is de genoemde Haagse stijl. Venster Architekten heeft zich hierdoor laten inspireren door het gebruik van kubistische vormen en een strakke toepassing van beton in de gevel. Ver uitstekende luifels bij de dakrand, betonbanden in wisselende breedtes, allen door Vebo getekend, berekend en geproduceerd, leiden tot een eigentijdse vertaling van de genoemde stijl. Het bewijs dat beton, vanwege zijn vormvrijheid fantastisch als esthetisch bouwmateriaal toe te passen is.

Vebo-beton-en-staal-De-Tuinen-van-Wils-2

Projectfoto's