Bijzondere combinatie van prefab beton en staal in project Olympiade

 

Direct tegen de sportvelden van Amstelveen wordt gebouwd aan het
unieke en groene woongebied Olympiade dat bestaat uit 552 appartementen. Het project omvat zeven moderne en duurzame woongebouwen die allemaal de naam van één van de Olympische steden krijgen. Tussen de gebouwen vormt zich een semi-openbaar park ter grootte van meer dan twee voetbalvelden, waarin onder andere sport- en recreatievoorzieningen zijn. Vanwege de grootte van het werk is ervoor gekozen de uitvoering te laten plaatsvinden door een bouwcombinatie. Deze bouwcombinatie bestaat uit de bedrijven Vastbouw B.V. en Koopmans B.V.

De samenwerking zorgde er onder andere voor dat er werd gekozen voor stalen consoles van Vebo Staal, waaraan de gevelbanden van Vebo Beton opgehangen kunnen worden. 

Vebo Beton produceert naast de gevelbanden in totaal 379 balkons, variërend in vorm en soort. In totaal worden 43 unieke soorten toegepast waarvan een groot aantal is beplakt met steenstrips. Dit steenverband wijkt weer af in kleur en toe te passen metselwerk waarmee een uniek uiterlijk wordt gecreëerd.

Olympiade-ai

Projectfoto's