Combiplan Nijverdal

 

Nieuwbouw weg- en spoortracé met overdekt deel, gebouwd door Combinatie Leo ten Brinke, ontworpen door Royal HaskoningDHV, architect Hans van Heeswijk architecten.

Door de autoweg N35 in Nijverdal te verplaatsen en deze naast de bestaande spoorlijn Zwolle-Enschede te leggen, is een wezenlijk veiligere situatie ontstaan. Aan weerszijden van het stadscentrum sluit het nieuwe, zes kilometer lange wegtracé aan op de bestaande N35. Het nieuwe tracé combineert twee autorijstroken en een spoorweg binnen een verdiept aangelegde betonnen bak van 1,5 km lang.

Voor Vebo was dit een uniek project, namelijk het eerste binnen de GWW. Daarnaast zijn de geleverde prefabbetonproducten geleverd in het voor ons nieuwe materiaal hoogovenbeton. Dit omdat de producten bij het in het werk gestorte hoogovenbeton moesten passen. Deze betonsoort is beter chemisch resistent, is heel licht van kleur en heeft geen kalkuitbloei.
We leverden afdekbanden en plinten. De afdekbanden voor bovenop de scheidingswanden tussen de verschillende baanvlakken. De plinten vormen een mooie overgang tussen de laagste delen van de perronwanden en de andere soorten van wandafwerking.

vebo-project-combiplan-nijverdal-GWW-

Projectfoto's