vebo
2-nov-2022 15:59:00

Innovatieve prefab betonelementen voor kant-en-klaar gevels

Bij Vebo blijven wij ons richten op de toekomst. Beton en de toepassing daarvan veranderen in een rap tempo. Wij volgen die ontwikkelingen en maken er deel van uit. De huidige woningbouwtendens is prefab, waarbij gevels kant-en-klaar uit de fabriek komen en op de bouwplaats worden geassembleerd. Deze manier van bouwen kent andere materialen, maar ook bestaande materialen die anders worden uitgevoerd en toegepast, zoals beton. Bij Vebo gaan we geen uitdaging uit de weg, dus leveren wij graag onze bijdrage aan deze prefab bouwtechniek. Uiteraard houden wij de kwaliteit van onze producten hoog, zoals u van ons gewend bent.

Woningfabriek

In een markt waar een woningtekort is – en dus snel moet worden gebouwd – in combinatie met een tekort aan bouwvakkers, is het logisch dat er naar oplossingen wordt gezocht die afwijken van de traditionele woningbouw. Prefab bouwen staat gelijk aan sneller bouwen. Maar prefab bouwen is per definitie anders dan traditioneel bouwen. Behalve dat prefab bouwen sneller gaat, heeft het als voordeel dat er minder gebeurt op de bouwplaats en er met constante kwaliteit kan worden gebouwd doordat de gevels binnen in een ‘woningfabriek’ in elkaar worden gezet. Prefab gevels zijn ook lichter in gewicht en hebben een hoge isolatiewaarde.

Spaansen Bouwsystemen in Harlingen produceert, levert en monteert prefab gevels voor de woningbouw. Vebo levert ook aan Spaansen betonelementen die op de kant-en-klaargevel zijn afgestemd.

 

‹ Vorige blog Volgende blog ›