vebo
26-okt-2023 15:36:04

Duurzaamheid in actie!

In de wereld van vandaag wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Bedrijven worden aangemoedigd om groenere methoden te omarmen en hun ecologische voetafdruk te verminderen. Vebo heeft dit begrepen en zet zich actief in voor duurzaamheid. Sinds enkele jaren hebben we de focus gelegd op het verminderen van onze milieu-impact en het bevorderen van eigen verantwoordelijkheid. Hier zijn een paar manieren waarop we dat doen:

CSC-certificatie: Verantwoorde Herkomst

Sinds 2018 heeft Vebo het zilveren CSC-certificaat behaald en vanaf 2021 zelfs een gouden certificaat. Dit certificaat bevestigt dat de producten die Vebo produceert en de grondstoffen die we gebruiken een verantwoorde herkomst hebben. Dit is een belangrijke stap om de transparantie in de supplychain te waarborgen en om duurzame keuzes te ondersteunen.

Certificaat-Gold


ISO 14001 Certificatie: Milieubeheer in Actie

Al sinds 1999 is Vebo ISO 14001-gecertificeerd, wat betekent dat we een geavanceerd milieumanagementsysteem hebben geïmplementeerd. Dit systeem houdt onder andere in dat Vebo alle energieverbruiken beheerst, afvalstromen registreert en beheerst, en doelstellingen vaststelt voor milieuprestaties. Deze certificatie toont de voortdurende inzet van Vebo voor milieubescherming en duurzaamheid.

Vermindering van CO₂-uitstoot

In de jaren 2022 en 2023 heeft Vebo aanzienlijke stappen gezet om de CO₂-uitstoot te verminderen. Door een combinatie van bewuste inspanningen en investeringen zijn we erin geslaagd om indrukwekkende resultaten te behalen:

Duurzaamheid-iconen-1

 

  • Slimme Energiebeheer: Vebo heeft slimme thermostaten geïnstalleerd in de productiehallen en heeft de verwarming zowel overdag als 's avonds verlaagd. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende vermindering van het gasverbruik met 43% in vergelijking met 2021.
  • Elektrificatie van Transport: Vebo vervangt jaarlijks aardgas aangedreven heftrucks door elektrische varianten. Ook in het wagenpark is de keuze voor elektrische auto's toegenomen tot ongeveer 30%.
  • Papierloos Werken: Door over te schakelen naar digitale systemen, zoals tablets en slimme schermen in de productie, heeft Vebo het papierverbruik met maar liefst ruim 60% verminderd in de afgelopen drie jaar.
  • Afvalhergebruik: Vebo zorgt ervoor dat al het afvalhout wordt gerecycled en hergebruikt in de spaanplaatindustrie, waardoor het niet eindigt als nutteloos afval.


Verbeterde Productie-efficiëntie

Vebo heeft niet alleen stappen ondernomen om de milieu-impact te verminderen, maar ook om de productieprocessen te verbeteren. Door de nauwkeurigheid en efficiëntie te verhogen, is het aantal producten dat opnieuw moet worden geproduceerd vanwege fouten met maar liefst 40% verminderd in de afgelopen drie jaar. Dit bespaart niet alleen tijd en middelen, maar vermindert ook verspilling.

‹ Vorige blog Volgende blog ›