Vebo Staal:
25 jaar innoveren, ontzorgen en meedenken

Dit jaar viert Vebo Staal haar 25e verjaardag. Ter gelegenheid hiervan kreeg Vebo Staal al een compleet opgefriste huisstijl. Deze is onder andere te zien op onze website. Maar het nieuwe ontwerp prijkt inmiddels ook op de vrachtwagens die onze producten vervoeren. Een strak design, esthetisch, kleurrijk en doordacht, zonder te veel te willen ‘knallen’.

Dezelfde kwaliteitsbewuste bescheidenheid kenmerkt Vebo Staal in de kwart eeuw dat het bedrijf nu bestaat. In die tijd is Vebo Staal uitgegroeid tot een betrouwbare en innovatieve bouwpartner. Allerlei kwaliteitscertificaten onderstrepen de ambitie nog beter te worden, zowel product- als procesmatig. Daarbij zijn meedenken en ontzorgen binnen Vebo Staal een centraal gegeven in de dagelijkse bedrijfsvoering geworden.

Sinds 1993 blaast Vebo Staal dus een duchtig partijtje mee met grote broer ‘Beton’. En daarmee zijn de leveringsmogelijkheden van het bedrijf Vebo als geheel flink toegenomen. Zowel ‘Staal’ als ‘Beton’ beschikt over een enorme knowhow als het aankomt op het naadloos combineren van gevelondersteunend staalwerk met elk denkbaar prefabbetonproduct. Een unieke combinatie in de bouw!

Het begon bij Vebo Staal met lateien. Het assortiment kon al snel worden uitgebreid met stalen geveldragers, evenals een groeiend aantal mogelijkheden in conserverings- en kleurmogelijkheden. In diezelfde tijd al bouwde Vebo Staal een stevige reputatie op als innovatief meedenker. Zo zag in 2006 de stalen borstweringssteun het licht. Deze stalen kokersteunen zijn de ondersteuning van een borstwering. Ze worden veelal op dakranden gemonteerd en nadien geheel opgenomen in de op te metselen borstwering. Het eerste type, met aangelaste spouwankers, werd na verloop van tijd vervangen door het type met traploos verstelbare spouwankers. Groot voordeel is dat die spouwankers altijd tot precies op lagenmaat kunnen worden geschoven. Bij die verbeterslag kreeg de borstweringssteun ook een flexibele draadstang, waarmee afdekbanden sneller op hun plaats kunnen worden gelegd.

Een ander voorbeeld van een door de bouw hooggewaardeerde productdoorontwikkeling was die van de stalen geveldrager. Om de montage hiervan te vergemakkelijken, bedacht Vebo in 2008 de open stelplaat. Deze maakt exacte uitlijning van geveldragers makkelijker, sneller en preciezer, mede doordat de geveldrager niet meer van zijn verankeringen hoeft te worden getild. Een innovatie die menig bouwbedrijf al veel tijd heeft bespaard.

En daar bleef het niet bij. Wat te denken van de ECO-variant van onze geveldrager, die nog preciezer en veelzijdiger instelbaar is dan de basisuitvoering. Later werd hieraan nog type ECO- 3D toegevoegd, waarbij de hoeklijn middels een stelbout ook traploos in diepte kan worden gesteld, zonder losse drukplaatjes.

De nieuwste innovatie van Vebo Staal borduurt voor op dit stelboutprincipe: de 3D-verstelbare console. Ook hiermee zijn verschillen in maatvoering snel te compenseren. De stelbout zit rechtstreeks in de console en hoeft dus niet apart in het prefab te worden bevestigd.

Kortom, innoveren zit duidelijk in het DNA van Vebo Staal. We zijn dan ook nooit uitgeïnnoveerd. Houd ons E-zine in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen. Op naar het volgende jubileum!