Vebo draaide lekker mee in de wvb

Op de defensieterreinen van de Frederik Hendrik Kazerne in Vught wordt gebouwd aan het project Stadhouderspark. Medeverantwoordelijk voor de herontwikkeling van dit voormalige militaire gebied is Bouwbedrijf Berghege.

Als vaste partner werd Vebo al vroeg bij dit project betrokken. De werkvoorbereiding vond geheel in 3D plaats. Werkvoorbereider Rik Joha van Berghege had zijn zaakjes goed voor elkaar, zo bleek al gauw. En áls er eens sprake was van een afwijking, konden de plannen na goed overleg relatief eenvoudig worden aangepast. Dit was onder meer van toepassing op de opdeling van de balkons, waar het krachtenspel vroeg om een andere opdeling dan in eerste instantie was bedacht.

Vebo is verantwoordelijk voor de levering van diverse typen prefabbetonproducten. Alles uiteraard just in time geproduceerd, rekening houdend met het gewenste moment van levering. Zo werd gestart met de trappen en waren daarna de balkonplaten en de luifel-/kaderelementen aan de beurt. Laatstgenoemde elementen zijn bevestigd middels het I-dock systeem van Schöck. Ze hebben elk verschillende rondingen en konden desondanks precies pas worden geleverd en geplaatst. Waar een prettige en strakke 3D-voorbereiding al niet goed voor is …