Prefabbeton in de spotlights

Innovatie is één van de strategische pijlers binnen Vebo en de BTE Groep. We houden ons actief bezig met vernieuwingen en het verder verbeteren van onze bestaande producten en de toepassing daarvan. Voorbeeld van zo’n innovatieve toepassing is het instorten van glow-in-the-darkfiguren in betonproducten.

Dankzij de samenwerking tussen Schroeder en Vebo kan in afdektegels en instortvoorzieningen glow-in-the-dark in alle denkbare vormen worden verwerkt. Dit geeft in het donker een bijzonder effect. Overdag zijn de figuren duidelijk zichtbaar en laden ze zichzelf op door licht en warmte. Dit zorgt ervoor dat ze licht geven als het donker wordt. De instortfiguren zijn qua vorm, kleur en patroon vrij te ontwerpen en kunnen naadloos worden verwerkt in ons prefabbeton.

De toepassingen lopen uiteen van versieringen tot functionele doeleinden. Een mooi voorbeeld is de prefab betontrap waarop een looproute is uitgezet die in het donker oplicht. Naast het verrassende effect draagt dit bij aan een duidelijke communicatie en een verhoogde veiligheid.

De glow-in-the-dark-instortfiguren zijn uitvoerig getest en voldoen aan de Europese normeringen uit de ISO16069. Hiermee zijn de eisen op het gebied van zichtbaarheid en veiligheid gegarandeerd, evenals de kwaliteit en de levensduur.

Geïnteresseerd? Overleg met onze specialisten, wij kunnen u informeren over de vele mogelijkheden voor uw specifieke werk.