deel 1:

Heel vroeger werd het leertraject van een gezel bij zijn meester afgerond met een proeve van bekwaamheid. Dit zogenaamde meesterstuk gold als het hoogst haalbare waartoe de gezel op dat moment in esthetisch, kwalitatief en ambachtelijk opzicht in staat was.

Hoewel Prefab Beton Vebo in de loop der decennia op veel gebieden van de prefabbetonfabricage de status van meester heeft weten te bereiken, vergeten we niet dat we op bepaalde vlakken nog steeds gezel zijn. En dat is goed, dat houdt je fris, scherp, nieuwsgierig en gretig naar alle innovaties die zich in de (beton)bouw voordoen.

De ontwikkeling van een meesterstuk

Zo’n innovatie in hogesterktebeton (HSB). Er wordt in de markt al veel over geroepen, maar we constateren ook dat de toepassingen daarbij wat achterblijven. Daarom zijn we volop in het ‘HSB-verhaal’ gedoken. We zijn gaan brainstormen, ontwikkelen, testen, nog eens testen en proefmodellen gaan maken.

Op dit moment zijn we hard bezig met het vervolmaken van óns meesterstuk in HSB, een replica van een zeer bekend object en een stijlicoon van zijn tijd. Het is ontworpen en gemaakt door een bekende Nederlandse, multidisciplinaire kunstenaar waarvan de status als meester internationaal erkend wordt. Als gezel hopen wij hem met onze replica uiteindelijk naar de kroon te kunnen steken!

Volg ons de komende weken en wees erbij

De komende vijf weken kunt u getuige zijn van dit in delen beschreven traject. Want je kunt de vorm wel bedenken, maar hoe kun je alles zo construeren dat met een zo dun mogelijke materiaaldikte een zo sterk mogelijk geheel ontstaat? Wat dat betreft, heeft ons meesterstuk natuurlijk alles met uw en onze dagelijkse bouwpraktijk te maken.

Stap voor stap nemen we u mee in het ontwikkelingsproces om u, in de loop van die periode, uiteindelijk onze proeve van bekwaamheid te kunnen tonen. Zorg dus dat u er virtueel bij bent als we ons meesterstuk in zijn volle glorie onthullen, en volg ons op Twitter en op onze website. Dit alles onder de noemer ‘Hogesterktebeton, dat zit Vebo als gegoten’.

Vebo hogesterktebeton: alles onder één dak

En dan is onze transformatie van gezel naar meester op het gebied van hogesterktebeton al een heel eind op weg. Waarbij we onder ‘meesterschap’ ook het compleet kunnen engineren van projecten in HSB verstaan. U vindt bij ons dus alle disciplines die het reken- en tekenwerk kunnen uitvoeren, u treft er ervaren adviseurs en een gedegen serviceafdeling. Alle benodigde HSB-kwaliteit onder één dak. Dat is een meester wel aan zijn stand verplicht.

 

Lees ook deel 2 in onze 6-delige serie:
constructie en engineering.