Geïnteresseerd?

Stuur dan je CV met per e-mail naar HR via werkenbij@bte.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martijn Bosman via telefoonnummer: 085-5000272.

Vebo Staal B.V.
Bunschoten-Spakenburg
40 uur
085-5000272
werkenbij@bte.nl

Voor Vebo Staal B.V. zijn wij op zoek naar een:

Calculator/Werkvoorbereider

Creatieve calculatie topper met constructief inzicht

Wie zijn wij?

Wij zijn Vebo Staal! Vanuit onze locatie in Bunschoten Spakenburg leveren we een ruim assortiment aan stalen producten zoals lateien, ankerrails, geveldragers en klein staalwerk. Samen met Prefab Beton Vebo vormen we ‘Vebo’; een ambitieuze, dynamische en innovatieve onderneming. We maken onderdeel uit van de BTE Groep; een organisatie met gespecialiseerde betonbedrijven zoals Romein, Kemper, De Hamer, Lodewikus, De Meteoor, Stelcon en Steenhuis.

Wat ga je doen?

In deze veelzijdige dubbelfunctie komen twee specialistische functies samen: je maakt offertes en producttekeningen op basis van uiteenlopende offerteaanvragen en verkoopopdrachten. Je werkt ze daarnaast, volgens gestelde specificatie en kwaliteitseisen, tot in detail uit.

Vanuit jouw creativiteit bedenk je (nieuwe/niet vastgelegde) oplossingen voor aanvragen van de opdrachtgever. Dit doe je op basis van aangeleverde bouwkundige en constructieve informatie van de klant. Je maakt constructieve berekeningen aan de hand van metselwerkbelastingen en belastingen uit andere constructies.

De door calculatie bedachte oplossing werk je tot in detail uit; hierbij denk je mee met de aannemer om tot een goede en uitvoerbare oplossing te komen. Je bent in staat de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar de productiespecificaties en maakt vormtekeningen aan in bijbehorende programmatuur. Het up-to-date houden van je vakkennis en het bijhouden van de ontwikkelingen binnen je vakgebied, hoort bij jouw professionele werkhouding.

Kortom: voor je ligt een uitdagende functie waarin je veel van je liefde voor je vak, talent en brede oriëntatie kwijt kunt. Je rapporteert aan de Engineeringsmanager van Vebo Staal.

Wat breng je mee?

  • Je beschikt over minimaal een afgeronde mbo-opleiding (niveau 4) richting Bouwtechniek. Heb je een hbo-opleiding? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren.
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Bij jou is constructief inzicht duidelijk aanwezig.
  • Je hebt ervaring met Autocad en BIM, bij voorkeur met Tekla.

Naast deze vakinhoudelijke technische kennis en ervaring vinden wij het belangrijk dat je jezelf herkent in de volgende eigenschappen:

  • Drukte en stress hebben geen effect op de manier waarop jij je werk doet.
  • Je houdt ervan je werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.
  • Je herkent belangrijke informatie; signaleert problemen, kunt goed verbanden leggen en zoekt altijd naar de beste balans tussen de wensen en behoeften van de klant en de kosten en baten van de organisatie.

Wat krijg je terug?

Alle locaties binnen de BTE-Groep, en dus ook Vebo Staal, kennen een informele cultuur waarin naast hard werken ook ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. We horen van onze medewerkers regelmatig dat zij ons een goede werkgever vinden. Dat er, via onze eigen BTE Academie, verschillende manieren zijn om je als medewerker te ontwikkelen zal daarbij zeker een rol spelen. Wij vinden het belangrijk dat je je, ook in de toekomst, kunt blijven ontplooien. Zodat je naast het leveren van een waardevolle bijdrage aan ons bedrijf ook kunt bouwen aan je eigen toekomst. We investeren daarom graag en goed in de verdere opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers.

Het staat voor ons buiten kijf dat we je een goed salaris kunnen bieden met als basis de cao voor de Betonproductenindustrie. Een eindejaarsuitkering maakt onderdeel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket. Naast een collectieve ziektekostenverzekering kun je ook gebruik maken van onze uitruil van regelingen binnen het arbeidsvoorwaardenpakket. Zo kun je (tot op zekere hoogte) je eigen pakket samenstellen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv’s die ongevraagd worden aangeleverd door uitzend- en detacheringsbureaus kunnen geen rechten worden ontleend.

Vebo biedt prima arbeidsvoorwaarden en volop doorgroeimogelijkheden. Daarnaast hanteert Vebo de CAO voor de Betonproductenindustrie met daarin o.a. 25 vakantiedagen, 12 ADV- dagen en een eindejaarsuitkering.

Prefab Beton Vebo B.V. levert een wezenlijke bijdrage aan het efficiënt en effectief realiseren van projecten in de bouw. Door het produceren en leveren van kwalitatief hoogstaande producten en het feit dat men de logistiek op en rond de bouw begrijpt, heeft Vebo zich ontwikkeld tot een partner van formaat. Met Vebo Staal B.V. zijn wij in staat het totaalpakket te complementeren met o.a. stalen lateien en geveldragers. Prefab Beton Vebo B.V. en Vebo Staal B.V. maken onderdeel uit van BTE Nederland B.V.

Vebo beschikt op meerdere disciplines over het keurmerk Erkend Leerbedrijf.